Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αξιωματικοί πλαστογραφούν τα "δημοτολόγια" των αστυνομικών σκύλων της ΕΛΑΣ - Καταγγελία για καραμπινάτες παρανομίες


Το bloko.gr έλαβε και δημοσιεύει την ακόλουθη καταγγελία. Πρόκειται σίγουρα για αναφορές που αν μή τί άλλο -εάν κι εφόσον ισχύουν- κλονίζουν την επιχειρησιακή ικανότητα σημαντικών αστυνομικών υπηρεσιών και όχι μόνο της Κ9. Σήμερα παραθέτουμε ως έχουμε την υποχρέωση την επιστολή, με δεδομένη από πλευράς μας την υποχρέωση διερεύνησης των γεγονότων.

Αγαπητό BLOKO γιατί η ιστορία που θα ακολουθήσει αυτή ξεφεύγει κατά πολύ από οτιδήποτε ανθρωπινό ή κατανοητό σε νομικά πλαίσια .

Στο  πλαίσιο συγχρηματοδότησης από το Πολυετές πρόγραμμα 2014-2020 του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) παρελήφθησαν  σκύλοι για να εκπαιδευτούν ως σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι τελικώς  καταγγέλθηκαν για την ποιότητα, τις αναγραφόμενες ηλικίες τους  και τα πιστοποιητικά καθαροαιμίας.

Το ίδιο συνέβη και με τα οχήματα μεταφοράς τους τα οποία  παρέκλιναν από τις τεχνικές προδιαγραφές που είχαν ορισθεί και έχει διαπιστωθεί πλέον η ακαταλληλότητα τους για την μεταφορά των σκύλων.

Συνέπεια όλων των ανωτέρω ήταν να τοποθετηθούν σε διάφορες Αστυνομικές Διευθύνσεις σκύλοι υπέργηροι, με προβλήματα δυσπλασιών και όχι μόνο, προβλήματα τα οποία τους καθιστούν ακαταλλήλους για τον σκοπό για τον οποίο προμηθεύτηκαν και εν μέσω απειλών και διώξεων  έγινε η  πρώτη  σχετική  καταγγελία

Διενεργήθηκε προανάκριση από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει διαταχθεί το παραμικρό εις βάρος των καταγγελλομένων  .

Εντύπωση αρνητική προκαλεί το γεγονός ότι το εν λόγω πρόγραμμα ακόμη και σήμερα συνεχίζεται αφού εκδιώχθηκε από την εν λόγω επιτροπή ο καταγγέλλων και παρέμειναν σε αυτήν οι καταγγελλόμενοι.

   Μην χάνοντας χρόνο οι καταγγελλόμενοι κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία να αποστρατεύσουν με κατασκευασμένο κατηγορητήριο τον ένα εκ των μαρτύρων και να στοχοποιήσουν τους υπόλοιπους διώκοντας τους πειθαρχικά.

Οι καταγγελλόμενοι αφού έδωσαν ανωμοτί έγγραφες εξηγήσεις στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων παραμένουν στις θέσεις τους  και συνεχίζουν απρόσκοπτα την παραλαβή νέων σκύλων, περιτυλιγμένοι από τείχος προστασίας, ενεργώντας καταδρομικά  με μοναδικό σκοπό να ολοκληρώσουν την αποστολή τους , απορροφώντας τα κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ, αδιαφορώντας για την ποιότητα του υλικού(σκύλος) έχοντας αφαιρέσει παράλληλα από τα τεύχη τεχνικών προδιαγραφών οτιδήποτε θα στεκόταν εμπόδιο για την παραλαβή των <<αδέσποτων σκύλων>>.

Παράλληλα ο καταγγελλόμενος εκτροφέας έχει αναβαθμιστεί σε Εθνικό προμηθευτή και παραδίδει σκυλιά στη επιτροπή παραλαβής, η οποία αποτελείται από δύο εκπαιδευτές της FRONTEX αλλά και ένα εκπαιδευτή λάτρη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με το αζημίωτο, ως άριστο υλικό το οποίο όμως μετά την πάροδο ολίγων μηνών διαπιστώνεται ότι είναι ακατάλληλο.

Κατόπιν οι συνοδοί τα παραλαμβάνουν και απολαμβάνουν από τους εκπαιδευτές τους ένα μεγαλοπρεπές άριστα χωρίς να εννοούν ότι αυτό είναι η χειραγώγηση τους μελλοντικώς.

Σε κάθε παρουσιαζόμενο πρόβλημα που αναφέρεται από τους Διοικητές τους δεν τολμούν να μιλήσουν αφού για την προγενέστερη σιωπή τους έχουν πάρει άριστα.

Εδώ ταιριάζει απόλυτα κάθε λιμάνι και καημός και κάθε άριστα ένας εκβιασμός.

Το πλέον όμως παράδοξο είναι ότι το Αρχηγείο κωφεύει στον απηνή διωγμό ενός εκπαιδευτή που εκτός του θάρρους που επέδειξε καταγγέλλοντας τους εμπλεκόμενους ,ενώ κλείνει και τα μάτια σε συνεχείς αναφορές του οι οποίες έχουν ένα και μόνο σκοπό.

Την δωρεά  ενός σκύλου αξίας πλέον των 4.000 ευρώ στη Ελληνική Αστυνομία.

Το εμπόδιο; Ο Τμηματάρχης του Τ.Σ.Α.Σ και μόνιμος πρόεδρος ή μέλος σε επιτροπές παραλαβής διπλοτσιπαρισμένων σκύλων από τον Εθνικό μας Προμηθευτή, ο οποίος Τμηματάρχης για λόγους εμπάθειας και εκδίκησης απορρίπτει μετά βδελυγμίας την δωρεά του σκύλου.

Ο συγκεκριμένος Τμηματάρχης έχει μοναδικό σκοπό να τιμωρήσει με όποιον τρόπο μπορεί τον καταγγέλλοντα εκπαιδευτή και ταυτόχρονα να στείλει και το μήνυμα του για όποιον μελλοντικά τολμήσει να σηκώσει κεφάλι.

Όποιος μάρτυρας έχει καταθέσει για την επιτροπή έχει καταστεί ο μόνιμος στόχος του Τμηματάρχη.

Ενώ εκκρεμούν εις βάρος του πειθαρχικές και ποινικές υποθέσεις αυτός συνεχίζει αλώβητος το έργο του, αδιαφορώντας για διαταγές και κανονισμούς εξαιρώντας από τις επιτροπές όποιον εναντιώνεται στα κελεύσματα του.

Έχει προσλάβει μόνιμο συνεργάτη και βοηθό του, εκπαιδευτή που αποτελεί τον εθνικό σύνδεσμο μεταξύ αστυνομίας και ιδιωτικών εταιρειών ασφάλειας , τον επονομαζόμενο ΒΑΡΚΑΡΗ ή ITHAN , λέξεις που του αρέσουν να αυτοαποκαλείται.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγα χρόνια στη γνωστή ταβέρνα Μουριές συνέταξε με γνωστό παλαίμαχο εκπαιδευτή της Ελληνικής Αστυνομίας το Προεδρικό Διάταγμα που διέπει τους αστυνομικούς σκύλους με απώτερο στόχο την δημιουργία εκπαιδευτικού κέντρου για να υπάρχει χαρτζιλίκι για τα γεράματα του.

Μαζί με τον Τμηματάρχη έχουν καταστήσει και ευεργέτη τον Εθνικό Προμηθευτή διότι του ανέθεσαν πλέον να δωρίζει σκύλους σε πρόσωπα-συνοδούς που αυτός επιλέγει, οι οποίοι σκύλοι μετά από ένα χρονικό διάστημα αποσύρονται ως ακατάλληλοι με αποτέλεσμα το δημόσιο να χρεώνεται έξοδα επανεκπαίδευσης όπως θα γίνει  με συνοδό ο οποίος για Τρίτη φορά σε ένα χρόνο θα αλλάξει σκύλο  αφού τα παρεχόμενα σκυλιά μέσω του προμηθευτή ήταν κοινώς ΣΑΠΑΚΙΑ.

Προσπαθούν από κοινού οι εν δυνάμει απόστρατοι να καθορίσουν το μέλλον της υπηρεσίας σκύλων μετέχοντας σε άλλη μια επιτροπή για αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τους αστυνομικούς σκύλους , ‘έχοντας κατά νου να προωθήσουν ιδιωτικές εταιρείες SECURITY ,προμηθευτές και ότι άλλο έχει να επιδείξει η αφεντιά τους στο ΜΑΓΑΖΑΚΙ του Μαρκοπούλου, όπως το αποκαλεί περιπαικτικά ανώτατος εν ενεργεία Αξιωματικός.

Πιστεύω κ. Αρχηγέ ότι κατανοείτε απόλυτα την πίεση και ένταση που νιώθει ο Τμηματάρχης, στοιχεία που τον έχουν κάνει να πίνει συνεχώς και να μην έχει αφήσει ταβέρνα για ταβέρνα , γεγονός που το γνωρίζουν οι προϊστάμενοι του   αλλά δείχνουν πνεύμα κατανόησης.

Τον ανακουφίζει όταν ταλαιπωρεί, καταδιώκει ανθρώπινες ψυχές, οικογένειες και σκύλους.

Δυστυχώς οι σκύλοι δεν έχουν φωνή να μιλήσουν και αναγκάζομαι να γίνω εγώ η φωνή τους.

Ότι σκύλος βρίσκεται με πονεμένα κόκκαλα , σπασμένα δόντια, κακοποιημένος, άσιτος, με δυσπλασία και ότι άλλο πρόβλημα υγείας βρίσκει καταφύγιο μέσω του πολυετούς προγράμματος του ΕΣΠΑ στο Μαρκόπουλο.

Βέβαια δεν κάνουν για αστυνομικοί σκύλοι αλλά αυτό δεν τους νοιάζει. Αρκεί που τους προσφέρουν κλουβιά και τροφές.

Όλες αυτές οι βασανισμένες ψυχές βρίσκουν θαλπωρή μόνο όταν τους προσφερθεί η ευθανασία , που τους λυτρώνει όμως από τις συνεχείς ναρκώσεις, τροχίσματα δοντιών, χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση μικροτσιπ, βασανισμό με πνίχτες κλπ.

Σκεφτήκατε κ. Αρχηγέ κάποιον σε ένα κλουβί νηστικό, φοβισμένο, άρρωστο, βρώμικο, βρεγμένο , με ακαθαρσίες στα πατώματα κλαίγοντας για την λύτρωση του;

Η εξώθηση στα άκρα θα έχει μόνο ένα αποτέλεσμα κάτι που λόγω πείρας μπορείτε να φανταστείτε κ ΑΡΧΗΓΕ!!!

 










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια