Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις απάτης και αποπειρών απάτης στη Λακωνία


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση απάτης και τέσσερις (4) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, στη Σπάρτη Λακωνίας. Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη προχθές (26.9.2020) το μεσημέρι, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, 18χρονος αλλοδαπός.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι είχε συσταθεί εγκληματική οργάνωση με σκοπό να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, τηλεφωνώντας τους και με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα είχαν προκαλέσει τροχαία ατυχήματα, με αποτέλεσμα θανάσιμο ή σοβαρού τραυματισμού έτερου προσώπου, απαιτούσαν χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου να απαλλαχθούν από την ποινική δίωξη ή ακόμη και να απελευθερωθούν.

Τα μέλη της συμμορίας δρούσαν μεθοδικά βάσει σχεδίου με κατανομή ρόλων. Συγκεκριμένα, κάποιοι εξ’ αυτών προσποιούνταν τους ιατρούς ή αστυνομικούς και ασκώντας ψυχολογική πίεση, ζητούσαν επιτακτικά χρηματικά ποσά ή τιμαλφή προκειμένου οι συγγενείς τους να απαλλαχτούν άμεσα. Ακολούθως, αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες, μετέβαιναν στις οικίες τους και παραλάμβαναν τα χρήματα.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης, εντόπισαν τον 18χρονο, προχθές (26.9.2020) το μεσημέρι, να έχει μεταβεί σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής, προκειμένου να παραλάβει χρήματα και στη συνέχεια τον συνέλαβαν . Στην κατοχή του βρέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία κατασχέθηκαν ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης, εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 3.12.2019 έως 26.9.2020 ο 18χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του, στη Σπάρτη, διέπραξαν μία (1) περίπτωση απάτης, καθώς και τρείς (3) περιπτώσεις αποπειρών απάτης, επίσης, σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ο οποίος τον παρέπεμψε στο κ. Ανακριτή Σπάρτης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης για την ταυτοποίηση των υπόλοιπων μελών καθώς και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

 









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια