Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Γυναίκα - μυστήριο - Μάτα Χάρι” κατασκευάζουν οι ρωσικές αρχές στην υπόθεση Ναβάλνι





Από το facebook του Κώστα Ονισένκο

Ο ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και μπλόγκερ Αλεξέι Ναβάλνι συνήλθε από το κώμα στο οποίο είχε πέσει μετά την δηλητηρίαση του με στρατιωτικό υλικό Novichok. Σύμφωνα με τους γιατρούς στο νοσοκομείο Charite στο Βερολίνο όπου νοσηλεύεται, η κατάστασή του είναι πολύ καλύτερη από το αναμενόμενο. Την ίδια ώρα, οι ρωσικές αρχές, που βάλλονται από τη Γερμανία για την υπόθεση Ναβάλνι, διεξάγουν δική τους έρευνα για να βρουν τον δράστη της απόπειρας κατά του αντιπολιτευόμενου πολιτικού. Σ αυτή την έρευνα, διαρρέουν οι Ρώσοι, προέκυψαν υποψίες κατά της 33χρονης Μαρία Πέβτσιχ, που ήταν ένα από τα έξι άτομα που συνόδευαν τον Ναβάλνι στο μοιραίο ταξίδι του. Η Πέβτσιχ είναι η ιδανική Μάτα Χάρι για τους Ρώσους προπαγανδιστές καθώς έχει σπουδάσει και διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο. Έρχεται συχνά στη Ρωσία και διατηρεί επαφές με αντιπολιτευομενος Ρώσους που μένουν στο εξωτερικό, όπως Михаил Ходорковский .

 

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν “με νόημα” ότι οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να την εξετάσουν γιατί εκείνη διέφυγε στο εξωτερικό. Παράλληλα βγήκε σειρά δημοσιευμάτων στα ρωσικά ΜΜΕ που περιγράφουν το προφίλ της Πέβτσιχ ως του ιδανικού Τζέιμς Μπόντ με φούστα. Η ίδια πάντως βγαίνει στο τηλέφωνο, μιλάει με ΜΜΕ, λέει ότι κανείς δεν της ζήτησε να δώσει κατάθεση το προηγούμενο διάστημα. Γενικά φαίνεται ότι η υπόθεση δεν είναι απλά τραβηγμένη από τα αυτιά αλλά σκόπιμα κατασκευασμένη για να πάρει τη θέση της επίσημης θεωρίας που θα επιβάλλουν στον κόσμο τα ΜΜΕ. Η Πέβτσιχ είναι το ιδανικό άτομο για να ζηλεύουν και να μισούν οι Ρώσοι: Νέα, επιτυχημένη, όμορφη και “προδότρα” που άφησε την “μητέρα πατρίδα” για να ζήσει στα λονδίνα και εκεί την τσίμπησαν οι ξένοι πράκτορες.

 

Το σενάριο της “γυναίκας - αράχνης” διαδίδεται έντονα από διάφορα ΜΜΕ, κυρίως όμως “σπρώχνεται” από τον λεγόμενο “μάγειρα του Πούτιν” Ευγένι Πριγκόζιν. Ο Πριγκόζιν, εκτός του ότι όντως υπήρξε μάγειρας σε εστιατόριο που έτρωγε ο Πούτιν και αυτή ήταν η αρχή της καριέρας του- είναι ο ιδιοκτήτης των “εργοστασίων” μποτ και φέικ νιούζ που χτυπάνε την δυτική δημοκρατία. Ακόμα ήταν ο ιδρυτής της γνωστής εταιρείας - ιδιωτικού στρατού Βάγκνερ, που χρησιμοποιείται από τους Ρώσους εκεί που δεν μπορεί ο τακτικός στρατός, στη Συρία, στη Βενεζουέλα, στο Ντονμπάς κ.ά.

 

Ωστόσο η πιο πρόσφατη ενασχόληση του Πριγκόζιν, και ίσως η πιο προσοδοφόρα, είναι οι δημόσιες συμβάσεις σίτισης για τους μαθητές των σχολείων. Ακριβώς ο Ναβάλνι ήταν που αποκάλυψε ότι τα φαγητά των παιδιών δεν πληρούν τους υγειονομικούς όρους, κοινώς ότι ήταν χαλασμένα και εκατοντάδες παιδιά έπαθαν δηλητηρίαση σε σχολεία της Μόσχας. Εκεί βέβαια ενεργοποιήθηκε η “αριστουργηματική” ρωσική δικαιοσύνη: Ενώ η εταιρία του Πριγκόζιν καταδικάστηκε από δικαστήριο για τη δηλητηρίαση των παιδιών και ορίστηκαν αποζημιώσεις - Άλλο δικαστήριο καταδίκασε την οργάνωση του Ναβάλνι για προσβολή του Πριγκόζιν και επιδίκασε μια τεράστια αποζημίωση. Αυτές περίπου είναι οι σχέσεις του Ναβάλνι με τον Πριγκόζιν.













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια