Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι έρευνες για την επίθεση με σφαίρες στο ΒΟΞ

Η ένοπλη επίθεση στην κατάληψη K*ΒΟΞ έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και πυροβόλησε 8 φορές στην πρόσοψη του κτιρίου (φωτογραφία αρχείου, ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ενα επεισόδιο που φέρεται να διαδραματίστηκε στις αρχές του καλοκαιριού ανάμεσα σε Αλβανό έμπορο ναρκωτικών και μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» ενδέχεται να βρίσκεται πίσω από την επίθεση με σφαίρες στο υπό κατάληψη κτίριο ΒΟΞ στα Εξάρχεια, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφορικά με το εν λόγω περιστατικό, αναρχικοί που μετέχουν στην κατάληψη είχαν απομακρύνει βίαια από την πλατεία άτομο που διακινούσε ναρκωτικά μπροστά από τον χώρο. Πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας που μαζί με ομοεθνείς του πουλάνε ναρκωτικά στην πλατεία και στα γύρω στενά, παρά τις κατά καιρούς επιχειρήσεις «σκούπα» της αστυνομίας, καθώς επανέρχονται διαρκώς στα «στέκια» τους και επιδίδονται εκ νέου στην πώληση ναρκωτικών. Είναι πιθανό, εκτιμάται τώρα, το πρόσφατο συμβάν να αποτελεί απάντηση των εμπόρων ναρκωτικών στους αναρχικούς – μέλη της κατάληψης K*ΒΟΞ. 

Η ένοπλη επίθεση στο κτίριο έγινε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο δράστης της επίθεσης ήταν ένας και πυροβόλησε 8 φορές στην πρόσοψη του κτιρίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες, προσέγγισε και απομακρύνθηκε από το σημείο με τα πόδια. Το περιστατικό δημοσιοποίησαν με βίντεό τους στο Διαδίκτυο τα μέλη της αναρχικής ομάδας. «Δεν ξέρουμε ποιος ακριβώς είναι αυτός που έχει πυροβολήσει. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για εμπόρους ναρκωτικών με τους οποίους είμαστε σε άμεση αντιπαράθεση εδώ και κάποια χρόνια», ακούγεται να λέει σε σχετικό βίντεο μέλος της ομάδας «Ρουβίκωνας».  Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την Κυριακή δύο άτομα από την κατάληψη πήγαν για κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που μίλησαν στην «Κ» υπό τον όρο της ανωνυμίας, εκτιμούν ότι η επίθεση συνδέεται πιθανόν με την αντιπαράθεση των αναρχικών – μελών του «Ρουβίκωνα» με τους ναρκεμπόρους.

Τονίζουν πάντως ότι τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους είναι περιορισμένα και κάνουν προσπάθεια να συγκεντρώσουν καταθέσεις από άτομα που δεν έχουν σχέση με την κατάληψη και υπήρξαν μάρτυρες του περιστατικού. Υψηλόβαθμος αξιωματικός εξάλλου επιβεβαίωσε ότι στην πρόσοψη του κτιρίου υπάρχουν οπές από σφαίρες, πρόσθεσε ωστόσο ότι οι αστυνομικοί που εκτελούσαν υπηρεσία στην περιοχή την ώρα του περιστατικού δεν άκουσαν πυροβολισμούς. Αλλες πηγές ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι «οι πυροβολισμοί ακούστηκαν σε μεγάλη απόσταση». 

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Εξαρχείων με σύνθημα «δεν φεύγουμε ούτε με σφαίρες». Στην ιστοσελίδα του «Ρουβίκωνα» δημοσιεύθηκε κείμενο στο οποίο περιγράφεται η επίθεση: «Λίγο πριν τις 3.00 το πρωί, το Σάββατο 29/8 άγνωστος έριξε 8 πυροβολισμούς εναντίον του. Τα βλήματα διαπέρασαν τα ρολά, τα τζάμια και καρφώθηκαν στο εσωτερικού του χώρου. Εκείνη τη στιγμή αρκετός κόσμος ήταν μέσα και κατά τύχη δεν είχαμε τραυματισμό. Ο άγνωστος εξαφανίστηκε αμέσως μετά».

Τα μέλη της αναρχικής ομάδας καταγγέλλουν επίσης ότι οι μαφίες που διακινούν ναρκωτικά δεν έχουν πληγεί από τις κατά καιρούς επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή.

 Γιάννης Σουλιώτης

https://www.kathimerini.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια