Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κρήτη: Πως η ηλικιωμένη και η κόρη της …παγίδευσαν τους απατεώνες που ζητούσαν χιλιάδες ευρώ


Η μάνα, η κόρη κι ένας αστυνομικός με κοτσίδα και βερμούδα «παγίδευσαν» τη Βουλγάρα «εισπράκτορα» που σκόπευε να πάρει τα χρήματα από την απάτη που έστησαν συμπατριώτες της τελευταίας στην 87χρονη γυναίκα από το Ρέθυμνο, θέμα που έγραψε χθες η «Πατρίς».

 

Η συνηθισμένη απάτη σε βάρος ηλικιωμένων για να δώσουν χρήματα επειδή δήθεν χτύπησε κάποιος συγγενής τους, στην περίπτωση της ηλικιωμένης από το Ρέθυμνο είχε απρόσμενη τροπή και έντονο σασπένς. Οι δύο συγγενείς όχι μόνο ενημέρωσαν την αστυνομία χωρίς ο απατεώνας να τους αντιληφθεί, αλλά έκαναν και ότι ακριβώς τους ζήτησαν οι Αρχές με σκοπό να «τσιμπήσουν» τη γυναίκα που θα παραλάμβανε τις χιλιάδες ευρώ που η γιαγιά … πέταξε από το παράθυρο στο δρόμο!

 

Όλα ξεκίνησαν προχθές το πρωί όταν χτύπησε το τηλέφωνο της οικίας της ηλικιωμένης και στην άλλη άκρη της γραμμής βρισκόταν ένας άνδρας που ενημέρωνε τη γιαγιά, λέγοντάς της ότι η κόρη της τράκαρε, τραυματίστηκε βαρύτατα στο πόδι και χρειάζονται χιλιάδες ευρώ για τη νοσηλεία της.

 

Η τηλεφωνική αυτή επαφή ανάμεσα στο Βούλγαρο και την 87χρονη κράτησε περισσότερο από μία ώρα. Το πρώτο μισάωρο η 87χρονη βρισκόταν μόνη της στο σπίτι της στο Ρέθυμνο. Ο «εγκέφαλος» που εκτιμάται ότι καλούσε από τη Βουλγαρία, έκανε πλύση εγκεφάλου στην 87χρονη. Δεν της επέτρεπε να αφήσει το ακουστικό ούτε για να πιει ένα ποτήρι νερό. Της έλεγε ότι το παιδί της υποφέρει, ενώ δίπλα του βρισκόταν μια άλλη γυναίκα, επίσης από τη Βουλγαρία, η οποία φώναζε και καλούσε σε βοήθεια, προσποιούμενη την κόρη της 87χρονης.

 

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τα όσα είπε στους αστυνομικούς η ηλικιωμένη, ακόμα και όταν άνοιξε η πόρτα του σπιτιού της και είδε την κόρη της αρτιμελή, είχε υποστεί τέτοιο σοκ που νόμιζε ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο στο πλευρό του τραυματισμένου παιδιού της.

 

Μετά από αρκετή ώρα και αφού η 55χρονη κόρη μπήκε στο σπίτι, αμέσως κατάλαβε ότι η μητέρα της είναι πιθανό θύμα απατεώνων και θα πρέπει να αναλάβει δράση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 55χρονη βλέποντας ότι η πίεση της μητέρας της έχει χτυπήσει «κόκκινο» της έκανε νόημα να μη μιλήσει και έπιασε τη δεύτερη τηλεφωνική συσκευή για να ακούσει το διάλογο με τον Βούλγαρο απατεώνα.

 

Η γιαγιά του έλεγε ότι δεν έχει τις χιλιάδες ευρώ που της ζητάει κι εκείνος την παρότρυνε λέγοντάς της να βάλει ότι έχει. Κάποια στιγμή η κόρη της, την πλησίασε και της έδωσε ένα σημείωμα που έγραφε: «είναι απάτη, συνέχισε να μιλάς, καλώ την αστυνομία».

 

Η 87χρονη έπιασε το νόημα και ήταν η σειρά της να αρχίσει το δούλεμα στον απατεώνα. «Έχω 200 ευρώ» του είπε στο τηλέφωνο κι εκείνος της απάντησε βρες όσα περισσότερα μπορείς. «Βρήκα άλλα 20 ευρώ» στο πορτοφόλι μου» συνέχισε η γιαγιά και ο απατεώνας της είπε να τα βάλει μέσα σε μία νάιλον σακούλα και να τα πετάξει από το παράθυρο στο δρόμο.

 

Η συνεργός και ο αστυνομικός

Όση ώρα κρατούσε το τηλεφώνημα ανάμεσα στην 87χρονη και τον απατεώνα, η κόρη της άκουγε το διάλογο χωρίς να την καταλάβει ο δράστης. Με το κινητό της τηλέφωνο η 55χρονη έδινε πληροφορίες στους εκφωνητές του 100 κι εκείνοι της είπαν ότι αστυνομικοί έχουν ήδη πάρει θέση γύρω από το σπίτι και να ενημερώσει τη μητέρα της να πετάξει τα χρήματα από το παράθυρο.

 

Πράγματι η γιαγιά έκανε αυτό που της είπε η κόρη της, όμως αντί για χρήματα μέσα στη νάιλον τσάντα φρόντισε να βάλει εφημερίδες. Η τσάντα έπεσε σε σημείο που θα μπορούσε να την πάρει ο οποιοσδήποτε ή να την πατήσει κάποιο αυτοκίνητο. Ο πρώτος που προσέγγισε ήταν ένας νεαρός με μακριά μαλλιά πιασμένα σε κοτσίδα, με βερμούδα και αθλητικά.

 

Η ηλικιωμένη βλέποντάς τον από το μπαλκόνι να παίρνει την τσάντα του είπε ότι πρόκειται για σκουπίδια και αν μπορεί να τα βάλει στην άκρη του δρόμου, δίπλα σε μία γλάστρα, ώστε να περάσει το απορριμματοφόρο να τα πάρει. Αυτή την εντολή, να τοποθετηθεί δηλαδή σε αυτό το σημείο, είχε πάρει από τον απατεώνα.

 

Πράγματι, ο νεαρός άφησε τη τσάντα στο σημείο όπου του υπέδειξε η 87χρονη. Ξαφνικά, από μία ταβέρνα που βρίσκεται σε απόσταση λίγων μέτρων από το σπίτι της ηλικιωμένης, ξεπετάχτηκε μια γυναίκα με μαύρη μάσκα και μαύρα γυαλιά που μιλούσε με μπλουτουθ σε κάποιον. Πλησίασε τη γλάστρα, πήρε την τσάντα και προσπάθησε να φύγει αλλά συνελήφθη λίγα μέτρα παραπέρα από αστυνομικούς με πολιτικά.

 

Το σήμα για τη σύλληψή της είχε δώσει ο νεαρός με την κοτσίδα ο οποίος είναι αστυνομικός που υπηρετεί στην Ασφάλεια Ρεθύμνου. Όπως διαπιστώθηκε, η αλλοδαπή που θα παραλάμβανε τα χρήματα, είχε απευθείας επικοινωνία με τον απατεώνα. Άκουγε το διάλογο που είχε με το υποψήφιο θύμα του και περίμενε την εντολή για να παραλάβει τα χρήματα.

 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και αναμένεται να δικαστεί για την πράξη της.

 

Πηγή: εφημερίδα «Πατρίς»


creta24.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια