Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών: Αποτροπιασμός για την αστυνομική βία κατά Κούρδου διαδηλωτή στη Θεσσαλονίκη


Η θυμηδία που προκαλεί η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την καταδίκη της διαμαρτυρίας των Κούρδων πολιτικών προσφύγων έξω από το Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης, στις 29-8-2020, επειδή έκαψαν αφίσα με το πρόσωπο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, διαμαρτυρόμενοι για την κατάλυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα, δεν μπορεί να μετριάσει τον αποτροπιασμό μας, για την αστυνομική βαρβαρότητα στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης διαδήλωσης.

Οι προβληματισμοί και οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώνονται και από βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο (https://youtube/uWq7gq3kLac) και η γνησιότητά του δεν αμφισβητείται από κανένα. Έλληνας «αστυνομικός» ζήλωσε τις εγκληματικές μεθόδους των αμερικανών «ράμπο» και προφανώς τις φασιστικές τακτικές των δυνάμεων καταστολής του προέδρου Ερντογάν και πάτησε με το γόνατο στο λαιμό πεσμένο Κούρδο διαδηλωτή, που όπως αναφέρεται στο βίντεο, είναι καρκινοπαθής. Τη δολοφονική ενέργεια του «αστυνομικού» διέκοψε ανώτερος αξιωματικός και δεν υπήρξε η τραγική κατάληξη του Τζόρτζ Φλόιντ. Όμως αντί να προχωρήσουν στη σύλληψη του επικίνδυνου «αστυνομικού» τον άφησαν να σέρνει στο οδόστρωμα τον ανήμπορο να αντιδράσει διαδηλωτή, σαν τσουβάλι πατάτες, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες παρόντων πολιτών.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, πολλές φορές και πρόσφατα με αφορμή το χουντικής έμπνευσης νόμο για τις διαδηλώσεις, είχε επισημάνει τις ευθύνες τις κυβέρνησης για τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της πολιτικής της και το πνεύμα βάρβαρης καταστολής που καλλιεργεί στην αστυνομία. Με το δόγμα «νόμος και τάξη» φουσκώνει τα μυαλά όσων στελεχών των δυνάμεων καταστολής  αντιλαμβάνονται  τις δολοφονικές αστυνομικές πρακτικές, ως κανονικότητα. Είναι η κανονικότητα της αστυνομικής αυθαιρεσίας  και ασυδοσίας που καλύπτεται από τη διαχρονική ατιμωρησία, ιδιαίτερα όταν στρέφεται ενάντια στους πλέον ευάλωτους, όπως οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

Η καταδίκη της αποτρόπαιης ενέργειας του «αστυνομικού» σε βάρος του Κούρδου διαδηλωτή, αποτελεί και καταδίκη της ανοχής από τους παρόντες ανωτέρους του, της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας. Αποτελεί καταδίκη της κυβέρνησης, που διέταξε την επίθεση στους Κούρδους διαδηλωτές επειδή έκαναν το αυτονόητο, διαμαρτύρονταν για τις δολοφονίες και φυλακίσεις, την καταπίεση στην πατρίδα τους από ένα αυταρχικό καθεστώς. Τις φιλικές σχέσεις με την Τουρκία, που ισχυρίζεται ότι προστάτευε η κυβέρνηση, τις δημιουργούν οι κοινοί αγώνες των λαών για τη δημοκρατία, την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση.  Η αλληλεγγύη των λαών δεν έχει σχέση με την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Καλούμε όλους τους αστυνομικούς να προβληματιστούν από την κλιμακούμενη καταστολή που προϊδεάζει και επιχείρηση γενίκευσης της καταπάτησης των λαϊκών δικαιωμάτων. Να καταδικάσουν την αποτρόπαια ενέργεια του «αστυνομικού» σε βάρος του διαδηλωτή στη Θεσσαλονίκη και την κυβέρνηση που τους θέλει τυφλά όργανα καταστολής  και όχι σκεπτόμενους και υπεύθυνους ένστολους πολίτες. Να μην αποδεχτούν να αναλάβουν ρόλο «ράμπο» και ραβδούχου ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό και σε κάθε άνθρωπο στη χώρα μας.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια