Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί δεν δόθηκαν οι άδειες ειδικού σκοπού στο ζευγάρι των αστυνομικών που έκανε την καταγγελία στο bloko.gr

Πρόσφατα, δημοσιοποιήσαμε καταγγελία ζευγαριού αστυνομικών (ΕΔΩ) πως η διοίκηση τους εξαίρεσε από την άδεια σκοπού, ενώ υπηρετούν στην ίδια υπηρεσία και είναι
γονείς δύο ανήλικων παιδιών.

Σημειώνουμε δε πως στο δικό μας προοιμιακό κείμενο συγκεκριμενοποιήσαμε ότι δεν αναφέρουμε την υπηρεσία τους, πως θα διερευνήσουμε την υπόθεση και θα είμαστε καυστικοί εάν προκύψουν επιλεκτικές διακρίσεις. Κάτι τέτοιο όμως δεν φαίνεται να ισχύει.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες υπηρεσίες, το ζευγάρι των αστυνομικών που όπως είπαμε συνυπηρετεί στο ίδιο τμήμα ασφαλείας της Βόρειας Ελλάδας, δραστηριοποιείται ο ένας σε παράρτημα της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και η σύζυγος στη γραμματεία.

Οι άδειες τους διακόπηκαν μετά τις 3 Απριλίου, όταν για το μεν άνδρα, προέκυψε ανήκεστος υπηρεσιακός λόγος της στελέχωσης του γραφείου από ένα άτομο στην πρωινή βάρδια και ένα στην απογευματινή, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των αυτόφωρων.

Σε ότι αφορά στη σύζυγο του που υπηρετεί στη γραμματεία, συνάδελφος της στο ίδιο γραφείο έπαθε ατύχημα και τέθηκε εκτός, με αποτέλεσμα η παρουσία της να κρίνεται απαραίτητη και για τη διευθέτηση των ζητημάτων με αλλοδαπούς, αλλά και για την προώθηση των δικαιολογητικών για οικονομική αποζημίωση των αστυνομικών της υπηρεσίας που βρίσκονται κάθε τόσο αποσπασμένοι στα νησιά και στον Έβρο.

Όπως διαβεβαιώνεται τέλος, με μέριμνα της υπηρεσίας οι βάρδιες τους δεν συμπίπτουν και έχει ληφθεί πρόνοια να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον μιας ώρας στους χρόνους ανάληψης υπηρεσίας, ώστε να μην μένουν χωρίς γονική εποπτεία τα ανήλικα παιδιά τους.



του Γιώργου Καραϊβάζ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια