Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πέτσας: Όσοι λένε να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο, θα έχουν την ίδια φοβία και τότε

Στις επιφυλάξεις όσων υποστηρίζουν ότι τα σχολεία θα έπρεπε να ανοίξουν μία και καλή τον Σεπτέμβριο απάντησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.



«Ο σκοπός όλων των μέτρων που πήραμε μέχρι σήμερα δεν  ήταν για να μείνουμε εσαεί κλεισμένοι στα σπίτια μας. Ήταν για να βγούμε από τα σπίτια μας. Όσοι επικαλούνται ότι θα πρέπει να ανοίξουν μία και καλή τα σχολεία τον Σεπτέμβριο θα έχουν την ίδια φοβία που έχουν και σήμερα» δήλωσε μιλώντας στην EΡΤ1.


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δεν θα φύγει η αγωνία, δεν θα φύγει ο φόβος αν δεν τον αντιμετωπίσουμε» και πρόσθεσε πως «αυτό που έχει σημασία είναι να πάμε σταδιακά ώστε να ελέγχουμε ότι κάθε βαθμίδα ανοίγει με ασφάλεια».

«Έτσι θα εξασφαλίσουμε ότι αν ανοίξει το Λύκειο, μετά θα ακολουθήσει το Γυμνάσιο ή μετά μπορεί να ακολουθήσει το Δημοτικό με ασφάλεια» ανέφερε.

Όσον αφορά τα θέματα των εκκλησιών είπε πως «θα ξεκινήσουμε σταδιακά» με τη δυνατότητα για ατομική λατρεία, ατομική προσευχή. «Το επόμενο χρονικό διάστημα -σε ένα πλαίσιο, το οποίο συζητούμε με την Εκκλησία της Ελλάδας και το οποίο θα έχει κανόνες και μέτρα προστασίας- θα υπάρξει και η δυνατότητα παρουσίας του ποιμνίου στις εκκλησίες. Αυτό θα γίνει σε μία δεύτερη φάση» επανέλαβε, συμπληρώνοντας πως αυτό το πλαίσιο των κανόνων θα περιλαμβάνει μέτρα ατομικής προστασίας και αποστάσεις.

«Όλα αυτά υπάρχουν και στην επιστολή που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς τον Πρωθυπουργό και τα συζητάμε με την Εκκλησία της Ελλάδας, για να εξασφαλιστεί ένα απαραίτητο πλέγμα προστασίας των πιστών που θα πάνε στις εκκλησίες» ανέφερε ο κ. Πέτσας.

πηγή:  naftemporiki.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια