Μεταθέσεις Εξωτερικού: Κουτοπονηριές και “σκάνδαλα”

“Κουτοπονηριές” με τις μεταθέσεις εξωτερικού στελεχών των ΕΔ που ως γνωστόν αποτελούν το καλύτερο “δώρο” των εξουσιών και ένα από τα βασικά “κοινωνικά αιτήματα”. Οι λόγοι
προφανείς. Όπως προφανές είναι για κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, ότι σ΄ όλες τις θέσεις εξωτερικού που εκπροσωπείται, θα πρέπει να στέλενει την “αφρόκρεμα” του διπλωματικού και στρατιωτικού προσωπικού του.
Τι έγινε λοιπόν φέτος;
Οι μεταθέσεις εξωτερικού κοινοποιήθηκαν το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης! Δικαίωμα για ενδικοφανή προσφυγή στελεχών; 5 ημέρες!!! Δηλαδή Μεγάλη Παρασκευή, Μεγάλο Σάββατο, Κυριακή του Πάσχα, Δευτέρα του Πάσχα και σήμερα! Όποιος προλάβει δηλαδή σήμερα, γιατί όλες οι άλλες ημέρες ήταν αργίες!
Γιατί αυτή η “κουτοπονηριά”; Μα επειδή ήδη έχουν εντοπιστεί περιπτώσεις όπου για θέσεις εξωτερικού επελέγησαν στελέχη με μόρια πολύ, πολύ χαμηλότερα από άλλους υποψηφίους που είχαν πάνω από τα διπλάσια μόρια!!! Και μπορεί αυτά τα στελέχη να μην προλαβαίνουν να κάνουν ενδικοφανή προσφυγή ,πρόλαβαν όμως να συμβουλευτούν δικηγορούς, οι οποίοι εργάζονται και τις αργίες και η προσφυγή στα δικαστήρια είναι δεδομένη. Βέβαια είναι γνωστό ότι μέχρι να δικαιωθούν οι συνάδελφοί τους με τα μισά ή και λιγότερα μόρια θα έχουν ολοκληρώσει τη διετία ή και την τριετία στο εξωτερικό.