Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διευκρινήσεις σχετικά με την άδεια ειδικού σκοπού διευκολύνσεις γονέων

Όπως αναφέρθηκε σε σημερινά δημοσιεύματα περίπου 15.000 δημόσιοι υπάλληλοι έχουν κάνει χρήση της άδειας ειδικού σκοπού και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνεχώς. Θα έπρεπε κανονικά
και σύμφωνα με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας και της προστασίας της Οικογένειας, ό,τι εφαρμόζεται για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, να εφαρμόζεται αντίστοιχα και για το ένστολο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Ωστόσο οι ένστολοι δεν απασχολουνται σε πενθήμερη εργασία και αυτό προκαλεί διαφοροποιήσεις όσον αφορά τη χορήγησή της.
Επειδή επικρατεί σύγχυση σχετικά με τα παραπάνω παραθέτουμε τα εξής :
Για κάθε τέσσερις (4) ημέρες απουσίας για τον ανωτέρω σκοπό οι τρεις (3) ημέρες καταγράφονται ως ειδικού σκοπού και η μία (1) ως κανονική. Εάν πχ η έναρξη της άδειας γίνει ημέρα Δευτέρα τότε έως Τετάρτη θα καταγράφεται ως ειδικού σκοπού και η Πέμπτη ως κανονική. Σε περίπτωση που κάποιος αιτηθεί αμέσως μετά νέο τετραήμερο τότε Παρασκευή, Δευτέρα και Τρίτη καταγράφεται ως άδεια ειδικού σκοπού και την Τετάρτη ως κανονική. Εξαιρείται η ερχόμενη Τετάρτη, καθότι συμπίπτει με την 25η Μαρτίου ημέρα αργίας, οπότε η κανονική καταγράφεται ημέρα Πέμπτη. Το Σαββατοκύριακο ισχύει ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα .
Η νέα κατάσταση όμως που δημιουργείται στην κοινωνία μας λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊου γεννά νέες ανάγκες και για το ένστολο προσωπικό. Γονείς οι οποίοι μέχρι πρότινος εμπιστευόταν την φροντίδα των παιδιών τους στους παππούδες ή τρίτα πρόσωπα το Σαββατοκύριακο καθότι εργάζονται, πλέον λόγω των μέτρων που επιβάλλονται καθημερινά για την μείωση εξάπλωσης του ιού βρίσκονται σε απόγνωση μη έχοντας ποιος να τα φροντίσει.
Εκτός από την Ελληνική Κοινωνία μας έχουν ανάγκη και τα παιδιά μας, όχι μόνο τις καθημερινές, αλλά και το Σαββατοκύριακο, είμαστε άνθρωποι πάνω απ’ ολα!
ΛΑΜΑΡΗ Ελένη
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια