Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Σερρών: Μεταναστευτικό ώρα.......Μ Η Δ Ε Ν – Η ΕΛ.ΑΣ. σε απόγνωση

''Απαιτούμε τη σύλληψη και την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων αυτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν με ζωώδη ένστικτα τους συναδέλφους μας'', τονίζει, μεταξύ άλλων, η Ένωση
Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών.

Σκουριές Χαλκιδικής (έτη 2011-2015), Ειδομένη Κιλκίς (Αύγουστος 2015-Μαίος 2016), Λευκίμμη Κέρκυρας (Ιούνιος 2018-Φεβρουάριος 2019), διαφορετικές εφαρμοζόμενες πολιτικές, κυβερνήσεις διαφορετικών πεποιθήσεων και αντιλήψεων, εντελώς διαφορετικά γεγονότα με ένα κοινό στοιχείο: Την Αστυνομία και τους συναδέλφους να τίθενται βορά στο βωμό και στις ορέξεις ορισμένων τραμπούκων ως αποδιοπομπαίοι τράγοι.

  Στις Σκουριές Χαλκιδικής ένα τοπικό πρόβλημα μετατράπηκε, ελλείψει διαλόγου και διάθεση συναίνεσης, σε αστυνομικό…αποτέλεσμα: Τραυματισμοί πολιτών και συναδέλφων μας, πλήρης καταστροφή του Α.Τ. Ιερισσού που παραμένει ακόμη κλειστό και ανενεργό και κατασπατάληση χιλιάδων εργατοωρών. Ειδομένη Κιλκίς…εκεί με αέρα φιλελευθερισμού αφού τους καλέσαμε όλους να "λιαστούν" στη χώρα μας, εγκλωβίστηκαν στα σύνορα ένεκα απαγόρευσης μετάβασης τους στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και αφού για ένα διάστημα σε ρόλο τροχονόμου οι λαθρομετανάστες έλεγχαν ποιος και προς τα πού θα κινηθεί, τους εγκαταστήσαμε στις δομές φιλοξενίας. Αυτοί που ήταν τότε αντιπολίτευση μας έδιναν δίκιο χτυπώντας μας στην πλάτη ενώ η κυβέρνηση απαξίωνε το ρόλο και την αξιοπρέπεια μας, έγιναν μετέπειτα κυβέρνηση, ξέχασαν τις δεσμεύσεις τους και ξανά από την αρχή…..Και εμείς εδώ, πιστοί στον όρκο που δώσαμε να εκτελούμε τα καθήκοντα μας με επαγγελματισμό και φιλότιμο.

       Φτάνουμε στο σήμερα. Στο ίδιο έργο θεατές, ένα κοινωνικό πρόβλημα, ένα εθνικό πρόβλημα, ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα μετεξελίχθηκε σε πρόβλημα της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία για ακόμη μια φόρα, με τις ευλογίες της Πολιτικής και Φυσικής ηγεσίας, καλείται ως κυματοθραύστης να ‘’βγάλει το φίδι από την τρύπα’’ και να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί σε ρόλο διαιτητή την οργή των νησιών του Νοτιοανατολικού Αιγαίου. Τα κοινωνικά προβλήματα κύριοι της Κυβέρνησης λύνονται με διάλογο, επιτόπια αυτοψία και σφυγμομέτρηση πολιτών και αντιδράσεων, όχι με αστυνομικές επεμβάσεις.

       Επ’ουδενί ο ρόλος του συνδικαλιστικού μας κινήματος δεν είναι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός επέμβασης των δυνάμεων, παραταύτα εκ του αποτελέσματος κρίνεται πρόχειρος, επιπόλαιος και βιαστικός. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι πολιτική και φυσική ηγεσία είναι δύο συγκοινωνούντα δοχεία με ανταλλαγή απόψεων….όχι ανταλλαγή ρόλων…..Η φυσική ηγεσία είναι η καθ’υλην αρμόδια να μετουσιώσει στην πράξη και να εφαρμόσει εντολές και οδηγίες της πολιτικής Ηγεσίας. Κάθετι διαφορετικό, με διαφορετική σειρά και αλληλουχία είναι καταδικασμένο να αποτύχει.

    Παρακολουθήσαμε όλοι αυτές τις επαίσχυντες σκηνές και εικόνες. Συνάδελφοι μας να ξυλοκοπούνται ανηλεώς στα ξενοδοχεία κατά τη στιγμή  της ξεκούρασης τους από διάφορους τραμπούκους, οχήματα διμοιριών να δέχονται πυροβολισμούς από κυνηγητικά όπλα, επιθέσεις σε συναδέλφους μας με πέτρες, ξύλα και καδρόνια με αποτέλεσμα την ύπαρξη πενήντα και πλέον τραυματισθέντων Αστυνομικών.

    Καταδικάζουμε απερίφραστα τις φασιστικές και εγκληματικές επιθέσεις κατά των συναδέλφων μας και δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι όσοι ήταν αρμόδιοι του σχεδιασμού και λήψης των Αστυνομικών Μέτρων σε Λέσβο και Χίο οφείλουν, λόγω ευθιξίας, να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους ΧΘΕΣ. Αποδείχτηκε περίτρανα η ανεπάρκεια, η ανυπαρξία τους και η έλλειψη συντονισμού τους.  Επιπροσθέτως, πληροφορηθήκαμε ότι στη Δ.Α. Χίου μία ομάδα από την ενισχυτική διμοιρία υποστήριξης κλήθηκαν να εκτελέσουν μέτρα τάξης έξωθεν πολιτικού γραφείου κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗ χωρίς τα απαραίτητα υλικά των διμοιριών και η έτερη ομάδα της διμοιρίας  μετέβη στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις για λήψη μέτρων τάξης χωρίς κανείς να τους ενημερώσει ότι στο χώρο βρίσκονται ήδη περίπου 300 άτομα που τα έκαναν γυαλιά-καρφιά και φτάνοντας στο σημείο δέχτηκαν επίθεση από το πλήθος με αποτέλεσμα τον ελαφρύ, ευτυχώς, τραυματισμό τους. Με τον αποσπασμένο από τη Δ.Α. Σερρών στη Δ.Α. Χίου συνάδελφο μας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά στα χθεσινά επεισόδια, επικοινωνήσαμε μαζί του τονίζοντας ότι η Ένωση μας είναι στο πλευρό του παρέχοντας ηθική, νομική κάλυψη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

       Αλήθεια αναρωτιόμαστε…. 1.) Ο προϊστάμενος της Δ.Α. Χίου που φαίνεται σε βίντεο να ρίχνει το ανάθεμα όλης της κατάστασης στις ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις, επισκέφτηκε τους τραυματισμένους συναδέλφους μας στο νοσοκομείο;; 2.) Το πειθαρχικό Αστυνομικό Δίκαιο προβλέπει διαθεσιμότητες μόνο για το χαμηλόβαθμο Αστυνομικό Προσωπικό;;, γιατί είμαστε σίγουροι πώς αν για αυτό το αίσχος ευθύνονταν χαμηλόβαθμος συνάδελφος τώρα θα είχε τεθεί σίγουρα εκτός υπηρεσίας. 3.) Για τη διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας λόγω κακοκαιρίας μετατέθηκε εν μία νυκτί ο Διοικητής του αρμόδιου Τμήματος Τροχαίας για ευθύνες που ίσως δεν του αναλογούσαν…. Για την χαοτική και οικτρή κατάσταση των τελευταίων δύο ημερών και Λέσβο και Χίο  με δεκάδες τραυματίες Αστυνομικούς θα υπάρξουν τα ανάλογα αντανακλαστικά Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας σε αυτούς που σίγουρα αναλογούν ευθύνες, ή αυτά εφαρμόζονται κατά το δοκούν;;

    Απαιτούμε τη σύλληψη και την παραπομπή στη δικαιοσύνη όλων αυτών που επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν με ζωώδη ένστικτα τους συναδέλφους μας. Απαιτούμε τον εξορθολογισμό των εντολών Φυσικής και Πολιτικής Ηγεσίας. Απαιτούμε την τιμωρία όλων όσων ολιγώρησαν, όσων αδιαφόρησαν, όλων όσων έκλεισαν τα μάτια και όσων δεν ενημέρωσαν, ως όφειλαν, τις αστυνομικές δυνάμεις για το τι πρόκειται να βρουν και να αντιμετωπίσουν και γενικότερα όσων αψήφησαν και εκμηδένισαν τη ζωή, σωματική ακεραιότητα και ζωή των συναδέλφων μας.

   Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όλους τους τραυματισθέντες συναδέλφους μας. Καλούμε την Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, Πολιτική και Φυσική, να σέβεται και να εκτιμά όλους τους συναδέλφους μας, δεν είναι τσουβάλια να μετακινούνται εν μια νυκτί από τα σπίτια και τις οικογένειες τους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ούτε σάκοι του μποξ προς εκτόνωση μπαχαλάκηδων και θερμοκέφαλων. Τους το οφείλεται και το αξίζουν. Καλούμε την Πολιτεία για την εξεύρεση λύσης του μεταναστευτικού προβλήματος με διάλογο, ψυχραιμία και συναίνεση. Η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της δεν μπορούν επ’ουδενί να λειτουργούν ως το μέσο εκτόνωσης οποιουδήποτε ένεκα της μεταναστευτικής κρίσης.

    Πολιτική & πολιτικαντισμοί στις πλάτες των συναδέλφων μας δεν θα περάσουν!!!

        Απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπεια και  σωματική ακεραιότητα μας!!

                                       Για το Διοικητικό Συμβούλιο

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ                                         ΖΑΓΟΡΑ ΕΛΠΙΔΑ


            






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια