Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι πρωτόγνωρες συνθήκες λειτουργίας μιας αστυνομίας όπως τις είδαμε στα νησιά

Για «πρωτόγνωρες συνθήκες αμφισβήτησης του κράτους δικαίου» έκανε λόγο ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην δήλωση του για την έρευνα που θα γίνει από το Αρχηγείο για
την απαράδεκτη συμπεριφορά ανδρών των ΜΑΤ στην Λέσβο και την Χίο.
Η εικόνα που κρύβεται πίσω από αυτή την φράση είναι πραγματικά πρωτόγνωρη για τις διμοιρίες αποκατάστασης της τάξης. Οι αστυνομικοί, σε ένα περιβάλλον που δεν γνώριζαν, αλλά ούτε έχουν εκπαιδευτεί να επιχειρούν σε αυτό, δέχθηκαν συντονισμένη επίθεση με καραμπίνες, δυναμίτη, μολότοφ, μέχρι και αυτοσχέδιες ρουκέτες σε ευθεία βολή στην Χίο, από αυτές που καίνε τον ουρανό την Ανάσταση στο Βροντάδο!
Και όταν κόπασε το «πόλεμος» αποκαλύφθηκε μια αλήθεια που κανένας δεν ήθελε να ξέρει, στα ψηλά πατώματα της Κατεχάκη, εδώ και χρόνια: η παντελής έλλειψη επαγγελματισμού και μια αραχνιασμένη νοοτροπία κρατικού τραμπουκισμού, στοιχεία με τα οποία παρατάσσονται και δρουν οι άνδρες των ΜΑΤ.
Και έτσι την πλήρωσαν τα αυτοκίνητα των κατοίκων των δύο νησιών τα οποία κάποιοι ένστολοι αποφάσισαν να σπάσουν -με μια ηλίθια ικανοποίηση- μπροστά στους αδιάψευστους μάρτυρες, τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές.
Ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας όμως ανέφερε πως «οι όποιες ευθύνες, θα καταλογισθούν μέχρι κεραίας», για όλα τα παραπάνω αλλά και για άλλες καταγγελίες και καταγραφές αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Ποια είναι όμως η …κεραία στην οποία θα φτάσουν οι ευθύνες; Ο αστυφύλακας που έσπαγε αυτοκίνητα με το κλομπ, αυτός που επέτρεψε διαχρονικά να λειτουργεί με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο και νοοτροπία ή αυτός που ευθύνεται για το φιάσκο της Λέσβου και τις Χίου;
Δυστυχώς η ιστορία μας λέει ότι στο τέλος ο πέλεκυς θα πέσει στον πρώτο.
Οι υπόλοιποι θα μείνουν για μια ακόμη φορά στο απυρόβλητο, αφού η έκθεσή τους θα εκθέσει ένα ολόκληρο σύστημα επιλογής και προώθησης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τα πάνω.
Αλλά αυτό είναι ένα θέμα στο οποίο θα επανέλθουμε.


Του Θάνου Σωτήρη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια