Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα στιβάνια, τα σπορτέξ και το ανφαν… σκατέ!


Ζοχαδιασμένοι εμφανίζονται εσχάτως κτηνοτρόφοι του Μονοφατσίου για το «ξεψείρισμα» που υφίστανται από τις αστυνομικές δυνάμεις…  Το πρέσινγκ είναι ασφυκτικό. Έλεγχοι στα
πρόβατα, έλεγχοι σε σπίτια και σε μάντρες, πρόστιμα για τα βαρελόσκυλα, πρόστιμα για τα φιμέ τζάμια στο 4χ4, διπλώματα, ασφάλειες, μέθη…
Το πρόσφατο «πιστολίδι» στον κεντρικό δρόμο του Ασημίου  ανάμεσα στα καλόπαιδα γνωστών οικογενειών της περιοχής έχει προκαλέσει φοβερό εκνευρισμό στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. που έχει δοκιμάσει όλες τις μεθόδους ελέγχων. Ε, και;
«Ξανοίγεις; Αυτοί θα μας βάλουνε να φορέσουμε σπορτέξ…»  ακούστηκε να λέει χολωμένος γνωστός κτηνοτρόφος της περιοχής, που λέγεται ότι δε βγάζει το στιβάνι ούτε στον ύπνο του. Διαμαρτυρόταν που έχει στοχοποιηθεί το στιβάνι από την Αστυνομία.
Το έκανα εικόνα… Φαντάζομαι ότι για κάποιους στιβανάδες, το σπορτεξ θα είναι σαν ψηλοτάκουνη  γόβα. Άβολο και κομματάκι φλώρικο.
Τις προάλλες, σε άλλη περιοχή της ενδοχώρας, πάντρευε την κόρη του μεγάλη «μορφή» της βουκολικής υπαίθρου. Αν και έχει στην πλάτη του αρκετές δικογραφίες (στην Αστυνομία λένε πάντως ότι σε αυτές δεν αποτυπώνονται τα πραγματικά κρίματά του), μυαλό δεν έχει βάλει.
Συνεχίζει να προκαλεί και να δημιουργεί αναταραχή. Παραμονές του γάμου οι σφαίρες από τις μπαλοθιές έπεφταν στις αυλές των ανθρώπων. Τρομοκρατήθηκαν οι χριστιανοί και τηλεφωνούσαν έντρομοι στην Αστυνομία.
Και έτσι είπαν  οι αστυνομικοί να…περιποιηθούν τους καλεσμένους του στο γλέντι. Ένα «πουλάκι» μάς εκμυστηρεύτηκε ότι εκείνη τη νύχτα πήραν «φωτιά» τα μπλοκάκια. Δεν πέρασε 4χ4 χωρίς «ξεσκόνισμα». Σατανικό, είναι η αλήθεια… Χτύπημα κάτω από τη μέση.
Πιο πολύ θυμάμαι όμως ότι κάθε φορά που σε κάποια περιοχή υπάρχει ασφυκτικό πρεσάρισμα από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας λόγω βαριάς παραβατικής συμπεριφοράς, εκείνοι που πρώτοι-πρώτοι θα σπεύσουν να τηλεφωνήσουν στους επικεφαλής της Αστυνομίας, και ακόμα υψηλότερα, είναι τοπικοί παράγοντες, δήμαρχοι, βουλευτές….
Παρεμβαίνουν για την «κατάπαυση του πυρός». Βλέπετε, οι ψήφοι καθορίζουν στάσεις, αποφάσεις και συστήματα αξιών. Μεγάλη η ευθύνη και η δική μας, των δημοσιογράφων…
Να βλέπουμε, για παράδειγμα, τον προβεβλημένο αυτοδιοικητικό παράγοντα, τον δήμαρχο, τον  βουλευτή ή τον  υπουργό να συντεκνιάζει, να αγκαλιάζεται, να πίνει και να συντρώει με το  ανφάν σκατέ -μετά συγχωρήσεως- και εμείς να το κρατάμε κοινό μυστικό….


Ευαγγελία Καρεκλάκη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια