Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τροχαία Ελληνικού: "Κάναμε όλες τις ενδεδειγμένες προανακριτικές πράξεις" - Θ' αλλάξει το κατηγορητήριο; Ερωτήματα σε εκκρεμότητα

Υλικό από περίπου 70 κάμερες που βλέπουν στη λεωφόρου Βουλιαγμένης υποστηρίζεται ότι έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Τροχαίας Ελληνικού, από την
επεξεργασία των οποίων φαίνεται ή διαφαίνεται σημαντική εξέλιξη στη τελική διαμόρφωση του κατηγορητηρίου.

Μετά το χθεσινό δημοσίευμα του bloko.gr (ΕΔΩ) στο οποίο έγινε σύγκριση τεχνικής ακολουθίας και υπηρεσιακών ενεργειών μεταξύ των τροχαίων δυστυχημάτων του Παντελή Παντελίδη και του Θανάση Καρανίκα, υπήρξε ημιεπίσημη παρέμβαση εντεταλμένων αξιωματικών της αστυνομίας, οι οποίοι με κατηγορηματικό τρόπο διαβεβαιώνουν πως η προανάκριση κινήθηκε απαρέγκλιτα μέσα στο πλαίσιο των ενδεδειγμένων για τη διαλεύκανση των γεγονότων μέσω των ερευνητικών και των εργαστηριακών εξετάσεων.

Διαβεβαιώνουν συγκεκριμένα, πως συγκεντρώθηκε οπτικό υλικό από περίπου 70 κάμερες, όπως επίσης ότι έγινε λήψη dna και από τους χώρους της καμπίνας και από τον ιδιοκτήτη της corvette που εμφανίστηκε 3 εικοσιτετράωρα αργότερα και δήλωση πως ήταν ο οδηγός. Σε ότι αφορά στο τελευταίο, οι ίδιοι αξιωματικοί δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι τους είπε ψέμματα. Θεωρούν δεδομένο ότι ήταν εκείνος στο τιμόνι την στιγμή του τραγικού δυστυχήματος. Από την άλλη, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να συντελεστεί μετατροπή του κατηγορητηρίου σε κακούργημα, προφανώς έχοντας εντοπίσει από τις κάμερες σε προγενέστερο χρόνο, κίνηση του οχήματος και οδική συμπεριφορά που επαρκεί για την σχετική αλλαγή.

Τέλος, δηλώνουν ότι περιπολικό της τροχαίας, πήγε λίγες ώρες μετά το δυστύχημα στο σπίτι του δηλωμένου ως ιδιοκτήτη της corvette στον Χολαργό, αλλά τα μέλη του πληρώματος δεν τον εντόπισαν. Στο γιατί δεν έχει βρεθεί ακόμη ο οδηγός του αυτοκινήτου που ακολουθούσε και παρέλαβε τον οδηγό της corvette και τη φίλη του, βοηθώντας στη διαφυγή τους, η απάντηση είναι πως αναζητείται, χωρίς να διευκρινίζεται εάν έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία της ταυτότητας του.

Από την άλλη πλευρά πάντως, αυτή των εκπροσώπων του θύματος, ζητείται η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στα τηλέφωνα του οδηγού, της φίλης του και του οδηγού που τους παρέλαβε, για να διαπιστωθεί αφενός εάν ήταν από το στίγμα του κινητού τους στην περιοχή του δυστυχήματος την ώρα της τραγωδίας, αφετέρου για να προκύψει με ποιους επικοινώνησαν για να διαπιστωθεί εάν δημιουργήθηκε μέσω υψηλών προσβάσεων, ομπρέλα προστασίας γύρω τους.

Εντύπωση προκαλεί η προσπάθεια, απευθείας ή με διαμεσολάβηση (;), της δικηγόρου του κατηγορούμενου με τον πατέρα του θύματος, όπως και ερωτήματα για κάποιες προανακριτικές ενέργειες που πιθανολογείται πως δεν έγιναν για να διαπιστωθεί εάν ο υπαίτιος οδηγός του δυστυχήματος, ήταν υπό την επήρεια ουσιών. Σε αυτή την εκτίμηση συνηγορεί το γεγονός της εμφάνισης, όχι μετά τη λήξη του εικοσιτετραώρου για το αυτόφωρο, αλλά τρεις ολόκληρες μετά.



του Γιώργου Καραϊβάζ



του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια