Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με βεβαρημένο ιστορικό βίας ο ειδικός φρουρός της ΔΙΑΣ - Λίγων ημερών φρουρός ο δεύτερος


Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που χαστούκισε δύο φορές τον 12χρονο Ρομά, το 2016 είχε κατηγορηθεί και πάλι για ανάλογο περιστατικό σύμφωνσα με ασφαλείς και
διασταυρωμένες πηγές του bloko.gr.

Και μπορεί να αθωώθηκε, όμως κατά πως φαίνεται δεν συνετίστηκε. Το δεύτερο μέλος της ομάδας, ορκίστηκε πριν από μία εβδομάδα να υπηρετεί την ασφάλεια και την ακεραιότητα του πολίτη, καθώς αποτελεί μέλος της τελευταίας φουρνιάς των ειδικών φρουρών που εντάχθηκαν στο σώμα. 

Και οι τέσσερις, για τους οποίους έχει δοθεί εντολή σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου, παραμένουν άφαντοι. 

Δημοσιεύουμε εκ νέου την προ ολίγου ανακοίνωση της αστυνομίσας με την οποία γίνεται γνωστό πως τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.  

Σχετικά με βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει περιστατικό βιαιοπραγίας αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε βάρος ανηλίκου ημεδαπού  στο Μενίδι, ανακοινώνεται ότι ήδη από χθες η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, για τα αποτελέσματα της οποίας θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.
Με Απόφαση του Αρχηγείου οι αστυνομικοί τίθενται σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάσσεται σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Έχει ληφθεί μέριμνα ώστε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής να επικοινωνήσει με την οικογένεια του ανηλίκου και να διατεθεί υπηρεσιακός ψυχολόγος για την υποστήριξη του, εφόσον το επιθυμεί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια