Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων για τα Μετοχικά Ταμεία και την Καταβολή εκτάκτου μερίσματος

Η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων έστειλε και σχετικό έγγραφο στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θετική έκβαση είχαν οι ατομικές και συλλογικές προσπάθειες για την χορήγηση εκτάκτου μερίσματος από τα Μετοχικά Ταμεία .

Στις συλλογικές προσπάθειες συγκαταλέγονται και οι ενέργειες της Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) που εδώ και καιρό με ανακοινώσεις, έγραφα και άλλες ενέργειες / δράσεις,  ανέδειξε το θέμα και πίεσε στο μέτρο του δυνατού για την χορήγηση του έκτακτου μερίσματος.

Η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ ανέδειξε την ανάγκη μερικής ανακούφισης των αποστράτων συναδέλφων μέσω ενός έκτακτου μερίσματος, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι τα Μετοχικά Ταμεία δεν θα είχαν κανένα δημοσιονομικό πρόβλημα με την χορήγηση αυτού του επιδόματος.

Το ΜΤΑ χορηγεί ένα επιπλέον μικτό μηνιαίο μέρισμα και το ΜΤΝ το 70% ενός μικτού μηνιαίου μερίσματος, ενώ αναμένεται η οριστική απόφαση του ΜΤΣ για ανάλογη χορήγηση.

Δεν διανοούμαστε, στο πλαίσιο της ισότητας των αποστράτων συναδέλφων ,  οι συνάδελφοι του Σ.Ξ να μην λάβουν ανάλογο επίδομα.

Εδώ βέβαια θα πρέπει να στηλιτεύσουμε τις ατομικές και συλλογικές προσπάθειες συναδέλφων να εμποδίσουν την καταβολή αυτού του εκτάκτου μερίσματος ισχυριζόμενοι ότι τα Μετοχικά Ταμεία θα αντιμετωπίσουν δημοσιονομικό κενό.

Οι προσπάθειες τους έπεσαν στο κενό.

 

Ο αγώνας και οι προσπάθειες μας πρέπει να ενισχυθούν και να ενταθούν και στο θέμα της διακοπής της παράνομης κράτησης του ν. 4093/12 , καθώς και την απόδοση των ανάλογων αναδρομικών από τα ΜΤ και τους ΕΚΟΕΜ.

Η ΑΝΕΑΕΔ καλεί τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλο (στον οποίο κοινοποιείται η παρούσα) :

(1)          Για να μην υπάρξει καμία αδικία λόγω διαφορετικής αντιμετώπισης των αποστράτων διαφορετικής προέλευσης και διαφορετικών κλάδων  των Ε.Δ        

(2) Για να εφαρμοστεί επιτέλους η υφιστάμενη νομοθεσία και οι δικαστικές αποφάσεις,

να ενεργήσει το ταχύτερο δυνατόν ώστε :

α. Οι συνάδελφοι του Σ.Ξ να λάβουν το έκτακτο μέρισμα

β. Το έκτακτο μέρισμα να είναι για όλους ίσο με το 100% του δικαιούμενου μεικτού μερίσματος.

γ. Να σταματήσουν άμεσα οι κρατήσεις του ν.4093/2012 που έπρεπε να έχουν σταματήσει από τη δημοσίευση του ν.4387/2016

δ. Να επιστραφούν σε όλους τους δικαιούχους συναδέλφους όλα τα παρακρατηθέντα ποσά από  τη δημοσίευση του ν.4387/2016

ε. Να υλοποιηθούν όλα όσα σας αναφέραμε με το έγγραφό μας με αριθ. Πρωτ. 26/2019 από 07 Δεκεμβρίου 2019 με κυριότερο να αναπροσαρμοστούν οι συντάξεις και τα μερίσματα από τον Μάιο του 2016 σύμφωνα και με τη σωρεία των δικαστικών αποφάσεων.   

Συνάδελφοι :

Το συμπέρασμα είναι ότι, όταν οι ενέργειές μας είναι συλλογικές και διέπονται από αίσθημα ομοψυχίας, τα αποτελέσματα θα είναι θετικά ως προς την επίτευξη των δίκαιων αιτημάτων μας.

Η ΑΝ.Ε.Ε.Δ επαναλαμβάνει την θέση της ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για εσωτερικές αντιπαλότητες. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας κάνει να μένουμε απαθείς απέναντι σε όσους υπονομεύουν (ανοικτά ή συγκαλυμμένα) την κοινή προσπάθεια αλλά πρέπει τουλάχιστον να τους αποκαλύπτουμε.

 

 

Η διεκδικητική συσπείρωση των φορέων που εκφράζουν τους ε.ε και ε.α συναδέλφους είναι αναγκαία και αποτελεί τον πολλαπλασιαστή της δύναμής μας στην κοινή προσπάθεια.

Αναγκαιότερη όμως είναι η συσπείρωση των συναδέλφων γύρω από τους φορείς που διεκδικούν και αγωνίζονται.

Η ΑΝ.Ε.Ε.Δ πιστή στις αρχές και αξίες της δηλώνει, για ακόμα μια φορά, ότι δε απεμπολούμε τα δικαιώματά μας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε γι αυτά, όπως και για ένα καλύτερο μέλλον.

Διαφυλάσσοντας την ενότητα ας είμαστε σε ετοιμότητα και εγρήγορση για τις όποιες ενέργειες απαιτηθούν.     

 

 

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

 

                                                                                             Ο Πρόεδρος

 

                                                                                   Γιώργος Ροΐδης

 

 

Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο

 

        ΘΕΜΑ: Μετοχικά Ταμεία - Καταβολή εκτάκτου μερίσματος

Κύριε Υπουργέ

Σας διαβιβάζουμε την ανακοίνωση 18/2019 της Ανεξάρτητης  Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ) με αριθ. Πρωτ.31/2019 από 21/12/2019 η οποία αφορά την καταβολή εκτάκτου μερίσματος από τα Μετοχικά Ταμεία στους μερισματούχους για τις δικές σας ενέργειες.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι :

1.              Τα αναφερόμενα αιτήματα σε αυτή την ανακοίνωση είναι δίκαια και έχουν κατατεθεί σε εσάς και κατά το παρελθόν.

2.            Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση στο από 07 Δεκεμβρίου 2019  και αριθ. Πρωτ. 26/2019 έγγραφό μας που αφορά την διακοπή των κρατήσεων του ν.4093/2012, την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών από τα Μετοχικά Ταμεία και άλλα αιτήματα.    

Για την Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων  (ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ)

 Με εκτίμηση

                                                                        Ο Πρόεδρος

 

                                                               Γιώργος Δ  Ροΐδης

 

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια