Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών για τα επεισόδια της 6ης Δεκέμβρη

''Οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε κομμάτι του λαού και δεν θα πάμε απέναντι του'', σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Αστυνομικών

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και μαθητών την 6η Δεκέμβρη, επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, γίναμε θεατές σκηνικών και καταστάσεων που μόνο τιμή δεν είναι για τους Έλληνες αστυνομικούς. Συγκεκριμένα είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες με τον απόλυτο εξευτελισμό συλληφθέντων και προσαχθέντων πολιτών. Εξευτελισμό στο σημείο του… «ξεβρακώματος», που δεν νοείται για μια σύγχρονη Αστυνομία. Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ καταδικάζουμε τέτοιες πρακτικές βίας αυθαιρεσίας και εξευτελισμού των πολιτών. Αυτό που έγινε στα Εξάρχεια την Παρασκευή και γενικότερα αυτό που γίνεται σε κάθε διαδήλωση – κινητοποίηση φοιτητών και εργαζομένων το τελευταίο διάστημα, μόνο άμυνα ή τήρηση της τάξης δεν είναι από πλευράς αστυνομίας. Αντίθετα είναι σκληρή καταστολή, βία και αυθαιρεσία σε οτιδήποτε χαλάει την εικόνα της κυβέρνησης.

Και βέβαια από κοντά ως «περιοδεύων θίασος» στα κανάλια, γνωστοί συνδικαλιστές που στο όνομα μια κακώς νοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης δικαιολογούν την παράνομη χρήση βίας και τον εξευτελισμό των ανθρώπων, κολακεύοντας πάντα την πολιτική ηγεσία. Καμία δικαιολόγηση και αιτιολόγηση της αυθαιρεσίας από οποιονδήποτε. Οι αστυνομικοί έχουμε ως αποστολή να προστατεύουμε το λαό μας από έκνομες ενέργειες και να σεβόμαστε παράλληλα τα ατομικά και κοινωνικά του δικαιώματα, καθώς και την αξιοπρέπεια του.

Οι Έλληνες αστυνομικοί είμαστε κομμάτι του λαού και δεν θα πάμε απέναντι του. Στις λαϊκές κινητοποιήσεις κατεβαίνουν τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, οι φίλοι μας διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, και δεν θα αφήσουμε κανέναν να τους εξευτελίζει και να τους χτυπά. Καταδικάζουμε αυτά τα φαινόμενα και καλούμε κάθε συνάδελφο να απομονώσει τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Πηγή: protast.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια