Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βεταΐνη: Τι είναι και πώς ωφελεί την υγεία μας;



Η βεταΐνη ή αλλιώς τριμεθυλογλυκίνη (TMG), όπως είναι επίσης γνωστή, είναι η ουσία που βρίσκουμε συνήθως στα παντζάρια και είναι αυτή με τα πολλά οφέλη για την υγεία και γι’ αυτό αξίζει την προσοχή μας.

Μερικά από αυτά τα οφέλη της είναι ότι βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και κάνει καλό στην υγεία της καρδιάς.

Αρχικά, τι είναι η βεταΐνη;

Η βεταΐνη είναι ένα παράγωγο αμινοξέων κι αποτελείται από ένα μόριο γλυκίνης ενωμένο με τρεις ομάδες μεθυλίου. Υπάρχουν δύο ειδών βεταΐνης: Η άνυδρη βεταΐνη (betaine anhydrous) και η υδροχλωρική βεταΐνη (betaine hydrochloride).

H υδροχλωρική βεταΐνη χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα που βοηθάει την πέψη, ενώ η άνυδρη βεταΐνη είναι αυτή με τα περισσότερα οφέλη για την υγεία και την καρδιά, για τα οποία μιλάμε παρακάτω.

Δείτε παρακάτω ποια είναι τα οφέλη της βεταΐνης:

Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Η ομοκυστεΐνη είναι ένα αμινοξύ και μια ένδειξη για την ύπαρξη φλεγμονής στον οργανισμό μας, ενώ η υψηλή ομοκυστεΐνη συνδέεται με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Η πρόσληψη βεταΐνης βοηθάει στη διατήρηση της ομοκυστεΐνης σε φυσιολογικά επίπεδα, αποβάλλοντας τα βλαβερά αμινοξέα.

Βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις

Τη βεταΐνη τη βρίσκουμε στα παντζάρια, γι’ αυτό εάν ψάχνεις ένα ιδανικό ρόφημα για πριν την προπόνηση, τότε μπορείς να το βρεις σε ένα smoothie με αυτό το θαυματουργό λαχανικό. Σύμφωνα με μια μελέτη, όσοι έπιναν βεταΐνη για μια ολόκληρη εβδομάδα, βελτίωσαν τις αθλητικές τους επιδόσεις κατά 6%.

Καταπολεμά τη δυσπεψία

Η βεταΐνη χρησιμοποιείται συχνότερα από όλα τα άλλα και για την αντιμετώπιση συμπτωμάτων δυσπεψίας, αλλά και για τη διάλυση του λίπους. Παράλληλα, έρευνες έχουν δείξει ότι βεταΐνη συμβάλλει δραστικά και στην αντιμετώπιση της συσσώρευσης λίπους στο συκώτι.


Πηγή: ipop.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια