Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομικός... πρώτα απ'όλα όμως γυναίκα - της Παρασκευής Φασαράκη

Ανάρτηση τής Παρασκευής Φασαράκη: Ως γνωστόν ο καρκίνος είναι μια διαταραχή των γονιδίων εκείνων που έχουν στον έλεγχό τους τη διαίρεση και το θάνατο των κυττάρων. Οι
βασικοί παράγοντες που τον προκαλούν είναι δύο: ατομικοί (προσωπικοί) και εξωτερικοί.
1. Ατομικοί: Σε αυτούς συγκαταλέγονται ο σύγχρονος τρόπος ζωής του ανθρώπου.
Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η κακή διατροφή είναι ενδεικτικά ορισμένοι από αυτούς .
2. Εξωτερικοί: Η κληρονομικότητα,
η γενετική προδιάθεση αλλά και το βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον συμπληρώνουν τους παραπάνω.
Έτσι, ως προς την κληρονομικότητα και την γενετική προδιάθεση ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων - HPV, οι ιοί της ηπατίτιδας
Β – HΒV και ηπατίτιδας C - HCV, ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας - HIV και ορισμένοι ακόμη, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων μορφών της νόσου. Ως προς το βεβαρημένο εργασιακό περιβάλλον, η ρύπανση, οι χημικές ουσίες που βρίσκονται σε αυξημένα επίπεδα στην ατμόσφαιρα, αλλά και η ιονίζουσα και υπεριώδης ακτινοβολία συντελούν με την σειρά τους στην εμφάνισή του.
Εμείς οι αστυνομικοί, λόγω της φύσεως της εργασίας μας βρισκόμαστε συνεχώς στο δρόμο, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες τις περισσότερες φορές καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες.
Ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες λόγω της φύσεώς μας ήμαστε περισσότερο ευάλωτες από τις συνθήκες αυτές. Πολύωρες παραμονές στον ήλιο, σε ένα περιβάλλον επιβαρημένο ταυτόχρονα από καυσαέρια και άλλους καρκινογόνους ρύπους των Μεγαλουπόλεων επιτείνει περισσότερο το πρόβλημα. Αν το γεγονός αυτό το συνδέσουμε με την διατροφή μας και την πλειοψηφία των τροφών που παράγονται και διατηρούνται με τη χρήση υπερβολικών ποσοτήτων φυτοφαρμάκων, αντιλαμβανόμαστε όλοι που οδηγούμαστε.
Μέλημα της Πολιτείας, μέλημα της Υπηρεσίας μας είναι να δει κάτω από διαφορετικό πρίσμα τον γυναικείο αστυνομικό πληθυσμό.
Τόσο εμείς όσο και οι άνδρες συνάδελφοί μας δεν ήμαστε «νούμερα», «αριθμοί», όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, αλλά υγιή κύτταρα ενός Οργανισμού, υγιή κύτταρα της Ελληνικής κοινωνίας.
Και για να εξακολουθήσουν Αστυνομία και Κοινωνία να παραμένουν υγιείς Οργανισμοί, χρειάζεται και το σύνολο των κυττάρων που απαρτίζουν τον οργανισμό του καθενός μας, να παραμείνουν υγιή…



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια