Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποκαλύπτονται οι όψιμοι ψευδείς ισχυρισμοί των νεοναζιστών

Οπως έχουμε γράψει σε παλαιότερα ρεπορτάζ μας από τη δίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής συμμορίας της ΧΑ, ο φίρερ και ο ηγετικός πυρήνας των νεοναζιστών επινόησαν όψιμα ένα
ψέμα, προκειμένου να βγάλουν από πάνω τους την κατηγορία ότι αυτοί σχεδίασαν τη δολοφονία του στοχοποιημένου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και ότι έδωσαν την εντολή εξόντωσής του, την οποία εκτέλεσε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας.

Το ψέμα που κατασκεύασαν λέει ότι το βράδυ που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα, το τάγμα εφόδου της Νίκαιας δε συγκεντρώθηκε για να εκτελέσει αυτό το στυγνό έγκλημα, αλλά για να πετάξει τρικάκια στην περιοχή. Γι’ αυτό –λένε- βρέθηκαν τόσοι χρυσαυγίτες μαζεμένοι νυχτιάτικα και όχι επειδή είχαν εντοπίσει τον Παύλο Φύσσα και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν. Τα γεγονότα, όμως, αποδεικνύουν το αντίθετο.

Ο κατηγορούμενος Δήμου, στην απολογία του στην ειδική ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα, αναφερόμενος σε βραδινή επίσκεψή του -μαζί με τον επίσης κατηγορούμενο Σκάλκο- κοντά στα γραφεία της Τοπικής της Νίκαιας των νεοναζιστών, το βράδυ της δολοφονίας του Π. Φύσσα, κατέθεσε ότι είχε μια σύντομη συνομιλία με τον Κομιανό, που δηλώνει υποστηρικτής και όχι μέλος της ΧΑ (όπως προβλέπει η υπερασπιστική γραμμή του φίρερ). Κατέθεσε ο Δήμου:

«Πλησίασα τον Κομιανό γιατί αυτός δεν φορούσε κράνος όπως και ο συνεπιβάτης του, ένα φαλακρό άτομο του οποίου το όνομα δεν γνωρίζω, και ο Κομιανός με ρώτησε “πού βρεθήκατε εσείς εδώ;°. Του είπα ότι “έλαβα μήνυμα να έρθω στην Τοπική και έτσι ήρθα“. Ο Κομιανός μου απάντησε: “Ποια Τοπική ρε, εδώ πάμε για μάχη. Πιάσανε κάτι δικούς μας οι αναρχικοί στο Κερατσίνι και πάμε να τους απελευθερώσουμε. Φύγετε από εδώ, είναι θέμα ασφάλειας».

Και από τα λεγόμενα του Κομιανού επιβεβαιώνεται ότι το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ο γραμματέας-πυρηνάρχης της Νίκαιας Πατέλης ειδοποίησε το τάγμα εφόδου της Νίκαιας να πάνε στο «Κοράλι» για να τελειώνουν με τον Φύσσα που ήταν στοχοποιημένος και όχι για να μοιράσουν δύο πακέτα τρικ, όπως όψιμα δήλωσε απολογούμενος στο δικαστήριο.

Θυμίζουμε ότι εκείνο το βράδυ ο Αγγος ειδοποίησε τον Καζαντζόγλου (υπεύθυνο της «πολιτικής δράσης» - έτσι αποκαλούν την εγκληματική τους δράση οι χρυσαυγίτες), αυτός ειδοποίησε τον Πατέλη, ο Πατέλης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη Λαγό και αφού πήρε το ΟΚ από αυτόν, έστειλε το SMS: «ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ» (δε θα περιμένουμε όσους θα αργήσουν, γιατί στο μεταξύ μπορεί να μας φύγει ο Φύσσας και να χάσουμε την ευκαιρία να τον «καθαρίσουμε»)

Τι είπε ο Κομιανός στον Δήμου; Φύγετε από εδώ, είναι θέμα ασφάλειας. Δηλαδή ότι πρόκειται για υπόθεση του τάγματος εφόδου. Αυτό σήμαινε «ζήτημα ασφάλειας» στη χρυσαυγίτικη αργκό.

Η όψιμη επινόηση του ψέματος περί μοιράσματος τρικ και η επίκλησή του από τον Πατέλη, προκειμένου να δικαιολογήσει το SMS «ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΤΟΠΙΚΗ», φαίνεται καθαρά στις διαφορετικές εκδοχές που παρουσίασε ο ίδιος, αρχικά στον ανακριτή πρωτοδίκη Σ. Γεωργουλέα, μετά στην ειδική ανακρίτρια εφέτη Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα και τέλος στο δικαστήριο.
Στις 3 Οκτώβρη του 2013, ο πρωτοδίκης Γεωργουλέας ρωτάει: «Εκτός από τον κο Λαγό ενημερώσατε και άλλους το βράδυ της 17/9/2013;». Ο Πατέλης απαντά: «Oχι με δική μου πρωτοβουλία αλλά όσοι με κάλεσαν το έμαθαν από εμένα. Πριν το περιστατικό έστειλα μηνύματα σε διάφορους συναγωνιστές προκειμένου να ενημερωθούν για την επίσκεψη του Αρχηγού στα γραφεία μας που θα γινόταν την Πέμπτη».

Οπως βλέπουμε, σ’ αυτή την πρώτη εκδοχή για το SMS που έστειλε μαζικά, ισχυρίστηκε ότι ενημέρωσε τους συναγωνιστές του για την επικείμενη επίσκεψη του Αρχηγού στα γραφεία της Νίκαιας την Πέμπτη, δύο μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ούτε λέξη για μοίρασμα φυλλαδίων ή τρικ.

Οταν ο Πατέλης κατέθεσε στην εφέτη Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα, στις 28 Φλεβάρη του 2014, είχαν αποκαλυφθεί πολλά για τη δολοφονία του Φύσσα, γι’ αυτό έδωσε άλλη ερμηνεία για το SMS του προς το τάγμα εφόδου της Νίκαιας. Η ειδική ανακρίτρια, αφού ανέφερε στον Πατέλη ότι ο Αγγος στην απολογία του κατέθεσε ότι τηλεφώνησε στον Καζαντζόγλου και τον ενημέρωσε πως στο «Κοράλι» βρίσκεται ο Παύλος Φύσσας και πως από τα έγγραφα προκύπτει ότι μετά από λίγα λεπτά ο Καζαντζόγλου επικοινώνησε μαζί του (με τον Πατέλη), τον ρώτησε τι του είπε (ο Καζαντζόγλου). Ο Πατέλης απάντησε ότι τάχα δε γνωρίζει τι είπε ο Αγγος στον Καζαντζόγλου, ενώ όσον αφορά την δική του επικοινωνία με τον Καζαντζόγλου, ισχυρίστηκε ότι θυμάται πολύ καλά πως αυτός τον ρώτησε αν θα γίνει η διανομή των φυλλαδίων!

Η ειδική ανακρίτρια στη συνέχεια του υπέβαλε μια σειρά ερωτήσεων, στις οποίες ο Πατέλης απαντούσε είτε ότι δεν ξέρει είτε ότι δε θα απαντήσει, και μετά η ανακρίτρια, που γνώριζε τι είχε καταθέσει ο Πατέλης στον πρωτοδίκη Γεωργουλέα, του επεσήμανε ότι ο ισχυρισμός για μοίρασμα φυλλαδίων είναι σημερινός.

Επισημαίνουμε συμπληρωματικά ότι σ’ αυτόν τον νέο και όψιμο (28 Φλεβάρη του 2014) ισχυρισμό του ο Πατέλης δεν αναφέρει τίποτα για νυχτερινό μοίρασμα τρικ, ούτε για έρευνα προκειμένου να βρεθεί, σε ώρα σχετικά περασμένη (μετά τις 6:30 με 7μμ), τυπογραφείο με επίπεδο πιεστήριο για να τυπώσει τα τρικ, ούτε για δύο παράλληλες δράσεις το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα.

Αυτά τα ισχυρίστηκε κατά την απολογία του στο δικαστήριο, στις 17 Ιούλη του 2014, απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου Μ. Λεπενιώτη. Ο Πατέλης ισχυρίστηκε ότι στις 17 Σεπτέμβρη του 2013, γύρω στις 6μμ, τον ενημέρωσε ο Λαγός ότι την Πέμπτη θα γίνει συγκέντρωση, στην οποία θα μιλήσουν αυτός (ο Λαγός) και ο Αρχηγός, και πως από εκείνη τη στιγμή έψαχναν να βρουν ανοιχτό τυπογραφείο με επίπεδο πιεστήριο για να τυπώσουν τρικ.

Δεν αναφερόμαστε τυχαία σε τυπογραφείο με επίπεδο πιεστήριο. Βραδινές ώρες μπορεί να βρει κανείς ανοιχτά μόνο τυπογραφεία με κυλινδρικά πιεστήρια. Είναι αυτά που χρησιμοποιούν μεγάλους ρόλους χαρτιού και τυπώνουν τις εφημερίδες. Είναι λίγα στην Αττική και δεν μπορούν να τυπώσουν τρικ, προκηρύξεις και γενικά υλικό μικρού μεγέθους. Αυτό το υλικό τυπώνεται σε τυπογραφεία με επίπεδο πιεστήριο, που τυπώνουν σε φύλλα χαρτιού μεγάλων διαστάσεων, τα οποία μετά κόβονται στις διαστάσεις του υλικού (τρικ, προκήρυξη, αφίσα ή εφημερίδες σχετικά μικρού τιράζ, οι οποίες κόβονται και μετά διπλώνονται σε διπλωτική μηχανή ή με το χέρι).

Αυτά τα τυπογραφεία, ακόμα και πριν από την οικονομική κρίση, που υπήρχε δουλειά, δεν δούλευαν μετά τις 7 το βράδυ. Για να ετοιμάσουν μια δουλειά, μάλιστα, θα έπρεπε να έχουν ειδοποιηθεί προηγουμένως. Οποιος ξέρει από τυπογραφικές εργασίες, ξέρει ότι απαιτείται μια διαδικασία. Πρώτα πρέπει να γίνει η μακέτα σε υπολογιστή (η γραφιστική δουλειά όπως λέμε), μετά αυτή η μακέτα να σελιδοποιηθεί (δηλαδή να μπουν σε ενιαία σελίδα όλα τα κομμάτια που χωράνε σε ένα τυπογραφικό φύλλο χαρτιού), μετά η σελίδα να περάσει σε τυπογραφικό τσίγκο (παλιά χρειαζόταν να βγει προηγουμένως φιλμ, τώρα και ο τσίγκος τυπώνεται ηλεκτρονικά, αλλά δεν έχει κάθε τυπογραφείο τον πανάκριβο ειδικό εκτυπωτή τσίγκων, οπότε καταφεύγει σε άλλη επιχείρηση για να τυπώσει τον τσίγκο), μετά να γίνει η εκτύπωση στο πιεστήριο και στο τέλος τα τυπωμένα φύλλα να κοπούν στο ηλεκτρικό ψαλίδι.

Αυτός ο υπερόψιμος ισχυρισμός του Πατέλη, σε νέα εκδοχή μετά απ’ αυτόν που είχε όψιμα παρουσιάσει στην ειδική ανακρίτρια Ι. Χριστοδουλέα-Κλάπα, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση στην πρόεδρο του δικαστηρίου που τον ρώτησε: Καλά 6:30-7μμ σας είπαν ότι την Πέμπτη θα γίνουν ομιλίες, προσπαθείτε να βρείτε τυπογραφείο και βρίσκετε τυπογραφείο στο Περιστέρι. Η ώρα προχωράει λογικά και λέτε ότι σας παρέδωσαν την ίδια μέρα;

Η ερώτηση της προέδρου ήταν εύστοχη και καίρια. Δεν ξέρουμε αν η πρόεδρος γνωρίζει πώς λειτουργούν τα τυπογραφεία με επίπεδο πιεστήριο, εκτιμούμε, όμως, πως γνώριζε από τη δικογραφία τις προηγούμενες εκδοχές του Πατέλη για ένα συμβάν που δεν έγινε ποτέ αλλά κατασκευάστηκε χοντροκομμένα εκ των υστέρων, και γι’ αυτό έκανε αυτή την τόσο δηκτική ερώτηση-παρατήρηση στον Πατέλη.

Εμείς, με εμπειρία δεκαετιών σε κάθε είδους εκτυπώσεις, θα προσθέσουμε το εξής απλό. Οταν σου χρειάζονται επειγόντως δυο πακέτα τρικ για νυχτερινή εξόρμηση, δεν ψάχνεις τυπογραφείο στο Περιστέρι, που δεν ξέρεις αν θα το βρεις ανοιχτό τις πρώτες βραδινές ώρες και αν θα προλάβει να σου ετοιμάσει τη δουλειά. Ετοιμάζεις τη μακέτα και είτε τυπώνεις σ’ ένα φωτοτυπικό που έχεις στα γραφεία σου είτε πηγαίνεις σε ένα φωτοτυπικό κέντρο (που είναι ανοιχτά ώρες καταστημάτων, δηλαδή μέχρι τις 9 το βράδυ) και τυπώνεις τα δύο πακέτα που σου χρειάζονται για να κάνεις τη δουλειά σου (το κόστος δεν είναι απαγορευτικό, για 50-60 ευρώ μιλάμε). Τα τελευταία χρόνια, στις λεγόμενες μικρές δουλειές, οι ψηφιακές εκτυπώσεις έχουν εκτοπίσει τα τυπογραφεία με μηχανές Offset.

Ο Πατέλης, όπως και άλλοι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, ισχυρίστηκε επίσης, πάλι όψιμα, ότι εκείνο το βράδυ έγιναν δύο παράλληλες δράσεις, το μοίρασμα τρικ και η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και πως αυτός γνώριζε τάχα μόνο για το μοίρασμα των τρικ, ενώ δε γνώριζε τίποτα για τη συγκέντρωση του τάγματος εφόδου της Νίκαιας στο χώρο που έγινε η δολοφονία. Φυσικά, με αυτόν τον ισχυρισμό δεν έπεισε κανένα. Πρέπει δε να σημειώσουμε ότι οι χρυσυαγίτες δεν προσκόμισαν στο δικαστήριο την απόδειξη από το τυπογραφείο στο Περιστέρι που δήθεν τους τύπωσε τα τρικ με βραδινή δουλειά χωρίς να έχει υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση.

Υπάρχει, όμως, ένα ακόμα αποκαλυπτικό στοιχείο, αποτυπωμένο στην παλιά ιστοσελίδα των νεοναζιστών. Αυτή η ιστοσελίδα έκλεισε το καλοκαίρι του 2019. Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους έκλεισε, θα μπορούσαν να μεταφέρουν όλο το παλιό υλικό στη νέα ιστοσελίδα. Αυτοί, όμως, έχουν μεταφέρει υλικό μόνο από τον Δεκέμβρη του 2018 και μετά. Ετσι, επέλεξαν να κρύψουν και όλο το ενοχοποιητικό υλικό που επιβεβαιώνει την εγκληματική τους δράση.

Για κακή τους τύχη, κάποιοι έχουν κρατήσει αρχείο από δημοσιεύματά τους (αυτά που τα έχουν πλέον κρύψει). Στο δικό μας αρχείο, λοιπόν, βρήκαμε μια αποκαλυπτική ανάρτησή τους στις 17 Σεπτέμβρη του 2013 και ώρα 21:33, με τίτλο: «Δεν μας λυγίζει κράτος και παρακράτος» (δείτε εδώ). Διαβάζουμε σ’ αυτή την ανάρτηση:

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 16/9 η ομιλία του βουλευτή Β’ Πειραιώς συναγωνιστή Λαγού Ιωάννη στην Τ.Ο. Περάματος με θέμα “Κράτος και παρακράτος εναντίον της Χρυσής Αυγής“. Το παρόν έδωσαν και οι βουλευτές μας της Β’ Αθηνών και Α’ Πειραιώς συναγωνιστές Παναγιώταρος Ηλίας και Κούζηλος Νικόλαος αντίστοιχα οι οποίοι απηύθηναν σύντομο χαιρετισμό. (…)

Η ομιλία έκλεισε με δύο πολύ σημαντικές ανακοινώσεις: Πρώτον την μελλοντική σύσταση του πρώτου εθνικιστικού σωματείου στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος και δεύτερον την αναγγελία ανοικτής πολιτικής συγκέντρωσης της Χρυσής Αυγής στην περιοχή μας το Σάββατο 5 Οκτώβρη» (η έμφαση των χρυσαυγιτών).

Αν ο Λαγός είχε ανακοινώσει στον Πατέλη, στις 6:30-7μμ της 17ης Σεπτέμβρη του 2013, ότι θα γίνει και δεύτερη συγκέντρωση, την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη, με ομιλητές τους Μιχαλολιάκο και Λαγό, θα είχε ανακοινωθεί και αυτή από τον Λαγό στην ομιλία του και θα είχε συμπεριληφθεί την επομένη (17 Σεπτέμβρη, στις 21:33, δηλαδή το βράδυ) στην ανάρτηση της ιστοσελίδας των χρυσαυγιτών.

Είναι ολοφάνερο ότι έχουμε να κάνουμε με έναν πολύ όψιμο υπερασπιστικό ισχυρισμό των νεοναζιστών της ΧΑ, προκειμένου να συγκαλύψουν το γεγονός ότι η στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα έγινε από το τάγμα εφόδου της ΧΑ, κατόπιν άνωθεν εντολής του Μιχαλολιάκου, του Λαγού και του Πολιτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς γι’ αυτούς, και αυτός ο όψιμος ισχυρισμός των χρυσαυγιτών έπεσε με πάταγο στο κενό!
Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια