Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διατήρησε τα αβγά φρέσκα για περισσότερο χρόνο με ένα εκπληκτικό τρικ!



Τα αβγά είναι ευαίσθητα και πρέπει να είναι φρέσκα για να καταναλωθούν με ασφάλεια.

Είναι μια σούπερ θρεπτική υπερτροφή, πλούσια σε πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.  Το καλύτερο, όμως, είναι ότι μπορούν να μαγειρευτούν με άπειρους τρόπους, δημιουργώντας λαχταριστά πιάτα.

Πολλές φορές, ωστόσο, τα αγοράζουμε και τα ξεχνάμε στο ψυγείο, ώσπου χαλάνε, μυρίζουν και αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε. Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε τα αβγά μας φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα; Κι όμως υπάρχει, σύμφωνα με τον Jesse Laflamme, CEO του «Pete and Gerry’s Organic Eggs».

Ο ίδιος βρήκε ένα έξυπνο τρικ για να μειώσει τη σπατάλη και να κρατήσει τα αβγά φρέσκα για περισσότερο. Μπορεί να είναι λίγο περίεργο, όμως έχει πραγματικό αποτέλεσμα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να παγώσεις τα αβγά σου. Το τρικ αυτό δεν το γνωρίζουν πολλοί, αλλά μπορείς να καταψύξεις τόσο τους κρόκους, όσο και τα ασπράδια των αβγών σου.

Κρόκοι

Σύμφωνα με τον Laflamme, μπορείς να καταψύξεις τους κρόκους έως και τέσσερις μήνες με τη σωστή τεχνική. Μπορείς να προσθέσεις αλάτι ή ζάχαρη, ώστε να διατηρηθεί σωστά ο κρόκος και να τον αποθηκεύσεις αεροστεγώς, καλυμμένο με νερό. Όταν θέλεις να τον μαγειρέψεις, βρέξ’ τον με νερό ώστε να λιώσει ο πάγος.

Ασπράδια

Τα ασπράδια διατηρούνται περισσότερο στην κατάψυξη, έως και 12 μήνες. Αποθήκευσέ τα σε μια παγοθήκη ώστε να τα βλέπεις και να ξέρεις πόσες μερίδες έχεις. Όταν θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις, άστα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μαγείρεψέ τα όπως επιθυμείς.

Ολόκληρο αβγό

Μπορείς να καταψύξεις ολόκληρο αβγό, αλλά ένα λάθος που κάνουν μερικοί είναι ότι το βάζουν στην κατάψυξη με το τσόφλι. Σε χαμηλές θερμοκρασίες, το κέλυφος θα σπάσει. Αφαίρεσε το τσόφλι και αποθήκευσέ το.


Πηγή: bovary.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια