Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θα μπει η αστυνομία στο ΒΟΞ ή θα έχει άλλες προτεραιότητες; Η συμφωνία για το κτίριο της Θεμιστοκλέους


Βαρύς αχός ακούγεται για την κατάληψη του ΒΟΞ. Τί όμως τελικά ισχύει; Αποτελεί δομική προτεραιότητα της ΕΛΑΣ και της κυβέρνησης ο συγκεκριμένος πολυχώρος για
την πολιτισμική και πολιτιστική ανάπλαση των Εξαρχείων στη βάση διατήρησης του πνεύματος της πνευματικής- ιδεαλιστικής ταυτότητας της περιοχής;

Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν ότι το κτίριο της Θεμιστοκλέους 82 θα παραμείνει ανέγγιχτο, σε αντίθεση με όλες τις υπόλοιπες καταλήψεις για τις οποίες καταρτίζονται ήδη επιχειρησιακά σχέδια. Καλά ενημερωμένες πηγές μάλιστα σημειώνουν ότι υπήρξαν πριν από λίγους μήνες προχωρημένες συζητήσεις για την καταβολή μηνιαίου μισθώματος του Ρουβίκωνα σε ειδικό λογαριασμό του υπουργείου εργασίας, καθώς το κτίριο αποτελεί ιδιοκτησία του ΙΚΑ, όμως οι επικεφαλής του κινήματος αρνήθηκαν τη σύμβαση με την κ. Αχτσιόγλου, για να μην γιγαντωθεί η παραφιλολογία για στενές διασυνδέσεις του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, τα ιδρυτικά μέλη φέρονται να έχουν δηλώσει, πως προτιμότερο είναι η εκμίσθωση να γίνει σε πιο γόνιμες συνθήκες με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, παρότι το διακύβευμα ήταν ισχυρό και σχετίζεται με τη νομιμοποίηση της "κατάληψης".

Κι αυτό γιατί όπως ήδη έχουμε γράψει ο Ρουβίκωνας μετασχηματίζεται από ακτιβιστική οργάνωση σε φορέα αμιγώς πολιτικού προβληματισμού, διατηρώντας τα αντιεξουσιαστικά- αντιμονεταριστικά χαρακτηριστικά του.

Η αστυνομία σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του σώματος, δεν έχει κανενός είδους βεντέτα με τον Ρουβίκωνα, ούτε την απασχολεί το πολιτικό πλαίσιο του όποιου ιδεολογικού περιβλήματος, σε αντίθεση βέβαια με την ενδεχόμενη όποια παραβατική και μάλιστα όπως επισημαίνεται, η καλούμενη ως πρόσφατη επέμβαση δεν είχε τέτοιου είδους χαρακτηριστικά. Τα μέλη μιας διμοιρίας προκλήθηκαν από μέλη του Ρουβίκωνα ενώ κατευθύνονταν σε άλλου είδους επιχειρησιακή αποστολή και αντέδρασαν με τον τρόπο που έγινε και έχει ήδη απαθανατιστεί- καταγραφεί. 

Συνεπώς το ΒΟΞ και μέχρι τη μέχρι σήμερα ερμηνεία- αιτιολόγηση, δεν αποτελεί στόχο της ΕΛΑΣ, η οποία βλέπει όλες τις υπόλοιπες καταλήψεις ως πεδίο ανοιχτής δράσης στην συνολική προσπάθεια ολιστικής- καθολικής ανάπλασης των Εξαρχείων, όχι με βασικό εφαλτήριο κι εποικοδόμημα την καταστολή, αλλά την ήπια μετάβαση μέσα από πολεοδομικές ενώσεις και πολιτισμικές ανασυνθέσεις του όλου περιβάλλοντος.



του Γιώργου Καραϊβάζ







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια