Σας έπεσε πολύ αλάτι στο φαγητό; Δείτε τι πρέπει να κάνετε…



Έτυχε να σας πέσει λίγο παραπάνω αλάτι στο φαγητό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να καταστρέψει όλη του τη γεύση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με ένα… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλτε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σα να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.


Πηγή: baby.gr