Το ΕΠΙΚΟ άδειασμα του Πρωθυπουργού σε Τόσκα και Σκουρλέτη για το Μάτι


Η μαραθώνια συνέντευξη του Πρωθυπουργού κου Αλέξη Τσίπρα χθες στο Σκάι έβγαλε μια συγκλονιστική –πέραν των άλλων είδηση.  Το άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα στον αρμόδιο τότε
Υπουργό κο Νίκο Τόσκα και τον Υπουργό Εσωτερικών και σημερινό Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην δημοσιογραφική ιστορία, απλά ως ΕΠΙΚΟ.  Να σημειώσουμε ότι από δικαστικής πλευράς, η δήλωση του Πρωθυπουργού φωτογραφίζει με τη μέγιστη ακρίβεια τους υπεύθυνους σε ηγετικό επίπεδο, αυτούς που σύμφωνα με το νόμο είχαν την απόλυτη ευθύνη διαχείρισης της κρίσης. Δηλαδή αυτούς που έπρεπε ή θα έπρεπε να λάβουν τις κρίσιμες στρατηγικές αποφάσεις.  Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα αποτελέσει τμήμα πλέον της δικογραφίας…..
Διαβάστε την δήλωση του Πρωθυπουργού:

Για μένα δεν ήταν σαφές. Βρισκόμουν σε μία διεθνή εκδήλωση στο Μόσταρ, για μία βράβευση, όταν με ειδοποίησαν ότι η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Δεν μου είπαν για νεκρούς, γιατί δεν υπήρχαν εκείνη την ώρα. Μπήκα στο αεροπλάνο. Είχα την εικόνα ότι ήταν κάτι τραγικό. Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και μου έλεγαν ότι η καταστροφή ήταν μεγάλη. Πέρασα από πάνω με το αεροπλάνο, είδα πράγματι μια εικόνα που ήταν συντριπτική, αλλά δεν είχα εικόνα αν υπήρξε εκκένωση ή δεν υπήρξε εκκένωση. 

Βρέθηκα λοιπόν από το αεροπλάνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων, δεν είχα εικόνα ότι έβγαινε ζωντανή σύνδεση. Αν το ήξερα, δεν ξέρω αν θα είχα άλλη στάση. Το τελευταίο που με ένοιαζε εκείνη την ώρα ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση. Ειδα την κάμερα, δεν ήξερα ότι ήταν σε ζωντανή σύνδεση. Ρωτούσα πράγματα που είχα την αίσθηση ότι είχαν να κάνουν με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Δεν ήξερα για νεκρούς, είχα μόνο ως φήμη ότι υπήρχε πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που από αναθυμιάσεις είχαν χάσει τη ζωή τους. Εβλεπα γύρω μου παγωμένα πρόσωπα, αυτοί που ήταν στο τραπέζι μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν από την ύπαρξη της κάμερας και την ζωντανή σύνδεση, παγώσανε και δεν μου είπαν τίποτα εκείνη την ώρα.

Όταν έφυγε η κάμερα, τους λέω "γιατί είστε έτσι, τι γίνεται, πείτε μου" και μου λένε ότι "ξέρετε, πρόεδρε, υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε περισσότερους νεκρούς". Εκείνη την ώρα λοιπόν, μόλις το συνειδητοποίησα αυτό, ζήτησα κι έκανα αμέσως μία δήλωση και ήρθαμε σε επαφή με τους ανθρώπους που ήταν στο πεδίο της μάχης για να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα και μία ώρα μετά βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι έκανε δήλωση για την εικόνα της καταστροφής που είχαμε εκείνη την ώρα.


του Ειδικού Συνεργάτη