Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποια τρόφιμα δεν πρέπει να τρως ωμά;



Αρκετά διαδεδομένη είναι τα τελευταία χρόνια η ωμοφαγία, αλλά χρειάζεται τεράστια προσοχή, καθώς ορισμένα από αυτά μπορεί να βλάψουν την υγεία σου.

Τα ωμά τρόφιμα δεν είναι πάντα καλά για την υγεία μας. Ορισμένα, μάλιστα, μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά στον οργανισμό μας, αν πρώτα δεν μαγειρευτούν. Και ορισμένα από αυτά δεν μας περνούν καν από το μυαλό ότι χρειάζονται προσοχή.

Για να προστατεύσεις, λοιπόν, τον οργανισμό σου είναι μερικά τρόφιμα που αν δεν τα μαγειρέψεις, δεν μπορείς ή μάλλον δεν πρέπει να τα βάλεις στο στόμα σου.

Δες παρακάτω εφτά τρόφιμα που απαγορεύεται να τα φας ωμά:

Γάλα

Το φρέσκο γάλα θεωρείται το καλύτερο για το σώμα μας, αλλά φρέσκο δεν εννοούμε απευθείας από την αγελάδα ή το πρόβατο. Παράλληλα, το ακατέργαστο γάλα ή το μη παστεριωμένο μπορεί να μεταφέρει πολλά επιβλαβή βακτήρια αλλά και μικρόβια που μπορεί να σε αρρωστήσουν ή ακόμη και να σε σκοτώσουν! Παράλληλα, μπορεί να προκληθούν σοβαρές λοιμώξεις, όπως σαλμονέλα και E. Coli.

Kale

Είναι γνωστό ότι το kale είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο. Ωστόσο, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας και ακατέργαστου kale μπορεί να οδηγήσει σε ορμονικές ανωμαλίες που οδηγούν με τη σειρά τους σε διακυμάνσεις στο σάκχαρο του αίματος, στο βάρος και στο μεταβολισμό γενικότερα.

Αβγά

Υπάρχουν χώρες που τρώνε τα αβγά ωμά, όπως στην Ιαπωνία και την Κορέα. Ένας μύθος ότι τα ωμά αβγά είναι πιο υγιεινή επιλογή από τα μαγειρεμένα έχει καταρριφθεί από έρευνες που έδειξαν πως η απορρόφηση πρωτεϊνών είναι πιο υψηλή στα μαγειρεμένα αβγά (90%) από ό,τι στα ωμά (50%). Τα ωμά αβγά είναι πολύ επικίνδυνα για την υγεία.


Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι ένα θρεπτικό σνακ, πλούσια σε πρωτεΐνες, ίνες και υγιή λίπη. Ωστόσο, τα πικρά αμύγδαλα περιέχουν «κυανίδιο» που μόνο υγιές δεν είναι! Η κατανάλωση 4 έως και 5 πικρών αμυγδάλων μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή, ναυτία, κράμπες στην κοιλιά. Ενώ αυτά τα ακατέργαστα πικρά αμύγδαλα είναι παράνομα στην Αμερική, εξακολουθούν να είναι νόμιμα σε ορισμένες χώρες.

Αλεύρι

Η κατανάλωση μιας κουταλιάς ακατέργαστης ζύμης, ειδικά όταν πρόκειται για ζύμη μπισκότων ή κέικ που είναι δύσκολο να αντισταθείς, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία. Και πόσοι δεν έχουμε φάει λίγη ωμή ζύμη ειδικά όταν ήμασταν πιο μικροί; Απαγορεύεται!

Μήλο

Λένε πως ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα…. αρκεί αυτό το μήλο να μην είναι ωμό! Και όχι ακριβώς το ίδιο το μήλο, αλλά οι σπόροι του οι οποίοι περιέχουν αμυγδαλίνη που απελευθερώνει κυανιούχο άλας. Εντάξει, πρέπει να καταναλώσεις μεγάλη ποσότητα σπόρων προκειμένου να αποβεί θανατηφόρο, αλλά… φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά!

Κοτόπουλο

Γιατί να φας ωμό κοτόπουλο; Το ωμό κοτόπουλο μπορεί να προκαλέσει ένα σωρό ασθένειες, διάρροια, πυρετό και κράμπες στην κοιλιά. Πριν το καταναλώσεις, πρέπει να έχει μαγειρευτεί πολύ καλά.


Πηγή: ipop.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια