Γεροβασίλη: Προγραμματισμένες από τις 5 Ιουλίου οι δοκιμές για το 112


Για «επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου» κάνει λόγω η πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με την λειτουργία του συστήματος 112, τονίζοντας ότι οι δοκιμές
που πραγματοποιούνται σήμερα, έχουν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου και επισυνάπτει και σχετικό έγγραφο.
Συγκεκριμένα, η κ. Γεροβασίλη σε δήλωσή της αναφέρει ότι «μια απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου είναι σε εξέλιξη στην οποία μετέχει σύσσωμη η κυβέρνηση, μαζί και ο φερόμενος ως νέος γγ Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση ορισμού του». Παράλληλα, τονίζει ότι «οι δοκιμές για το σύστημα 112, που πραγματοποιούνται σήμερα, έχουν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου με το έγγραφο που επισυνάπτουμε, έχουν προηγηθεί αντίστοιχες δοκιμές στις 30 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσονται στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος, που αποφασίστηκε με πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης».
«Το τραγικότερο που επιχειρείται, το οποίο δηλώνει και παντελή άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα συστήματα, είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για  καιρικά φαινόμενα για τα οποία, με τα συστήματα που διαθέτει η χώρα, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε η έκταση, ούτε ο χρόνος, ούτε η περιοχή που θα εκδηλωθούν αλλά ούτε και οι πιθανές επιπτώσεις», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Έγγραφο για 112 - Γεροβασίλη


https://www.ant1news.gr