Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάκληση παιδικού σετ μολυβιών από τα JUMBO



Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για τα µη ασφαλή προϊόντα του Συστήματος Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών (RAPEX) ενημερώνει για την ανάκληση επικίνδυνου παιδικού προϊόντος από τα καταστήματα JUMBO.

Όπως αναφέρεται, υπάρχει σοβαρός χημικός κίνδυνος. Πρόκειται για σετ 3 µωβ µολυβιών µε γόµα στο πάνω µέρος. Οι γόµες φέρουν την εικόνα µιας πριγκίπισσας, ενός στέµµατος ή ενός µονόκερου. Το σετ διατίθεται σε διάφανη, πλαστική σακούλα, που κλείνει µε χάρτινη ετικέτα. Φέρουν το όνομα Lovely Princess με χώρα προέλευσης την Κίνα.


  • Μάρκα: JUMBO
  • Όνομα: LOVELY PRINCESS
  • Τύπος/αριθµός µοντέλου: Item No.: ERK5050LP
  • Αριθµός παρτίδας/Barcode: 0445278000039

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πλαστικό περίβλημα των μολυβιών περιέχει δι (2-αιθυλεξυλ) φθαλικό εστέρα (DEHP). Αυτός ο φθαλικός εστέρας μπορεί να βλάψει την υγεία των παιδιών, προκαλώντας πιθανή βλάβη του αναπαραγωγικού συστήματος. Το προϊόν δεν συμμορφώνεται με τον Κανονισμό REACH.


Τα υποχρεωτικά μέτρα προς τον εισαγωγέα περιλαμβάνουν απαγόρευση διάθεσης του προϊόντος στην αγορά και άλλα συνοδευτικά μέτρα μετά από εντολή του Γενικού Χημείου του Κράτους, καθώς και απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Πηγές: newsbomb.gr, newsbeast.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια