Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί να κινδυνεύουν οι αστυνομικοί από τις ευθυνόφοβες διαταγές; - Του Κανέλλου Νικολάου

Ως συνδικαλιστές Αξιωματικοί δεν έχουμε ποτέ κρίνει τα εκάστοτε διατασσόμενα επιχειρησιακά μέτρα της τάξης και της ασφάλειας σε διάφορες εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και συναθροίσεις.


       Αυτό που επικρίναμε ήταν ο ευτελισμός των βαθμών μέσω των διατασσόμενων μέτρων. Επικρίναμε τη διάθεση ενός Αστυνομικού Διευθυντή με έναν αστυφύλακα ή με έναν ειδικό φρουρό για τη λήψη μέτρων τάξης. Δυστυχώς αυτή είναι μία συνηθισμένη καθημερινή τακτική που παρά τις διαμαρτυρίες μας συνεχίζεται.

         Όταν όμως σε προγραμματισμένο πάρτυ αναρχικών διατάσσεται η λήψη μέτρων τάξης από δύο Αστυνομικούς Διευθυντές με δύο αστυφύλακες και με διμοιρίες που αποσύρθηκαν με εντολή του κέντρου, τότε θα θέσουμε τα κάτωθι ερωτήματα:

       . Σε τι είναι χρήσιμο η παρουσία των δύο ενστόλων Διευθυντών και των δύο ενστόλων αστυφυλάκων σε μία τέτοια εκδήλωση;

       . Ποιος ήταν ο εξοπλισμός αυτών των ενστόλων αστυνομικών;

        .  Υποτίθεται ότι οι διμοιρίες θα ήταν υπό τις διαταγές των δύο Διευθυντών. Τότε, γιατί αποσύρθηκαν με εντολή του κέντρου;

        . Από που απορρέει το δικαίωμα να διατάσσεται αυτοί οι ένστολοι αστυνομικοί να γίνονται οι κινούμενοι στόχοι για τους κουκουλοφόρους;

        .    Δεν είχε κανείς αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης και να διατάξει μέτρα χωρίς να υπάρξει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αστυνομικών;

        . Έχετε νοιώσει ποτέ ότι το «μισό λεπτό» από τον επικεφαλής του κέντρου επιχειρήσεων φαντάζει ως «αιώνας» στους μαχητές αστυνομικούς;

        Είχαμε πει παλαιότερα ότι οι Αξιωματικοί πρέπει να διατάζουν σωστά αφού πρώτα υπολογίσουν όλες τις παραμέτρους και πάνω από όλα να σκεφτούν καλά.

        Όταν όμως επικρατεί η λανθασμένη τακτική «έβαλα Διευθυντή τι άλλο να κάνω;» λόγω της ευθυνοφοβίας, τότε υπάρχει μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα.

      Είναι επιβεβλημένο ότι θα πρέπει να αλλάξει αυτή η επικίνδυνη και απαράδεκτη νοοτροπία.

      Δεν θα ανεχτούμε άλλο να κινδυνέψει κανένας αστυνομικός διότι εκτέλεσε λανθασμένες, επικίνδυνες και υπό το βάρος της ευθυνοφοβίας διαταγές.

      Πάνω από όλα αξίζει η σωματική ακεραιότητα και η αξιοπρέπεια του κάθε αστυνομικού και για αυτά θα δίνουμε καθημερινά τον ανιδιοτελή αγώνα μας.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια