Ποια σημάδια υποδηλώνουν ότι η σχέση σας δεν πάει καλά;Οι σύγχρονες σχέσεις είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα και για την ύπαρξη μίας αρμονικής και ρομαντικής σχέσης θα πρέπει και τα δύο μέρη να δείξουν την απαραίτητη προθυμία.

Είναι επίσης απαραίτητο να γίνουν τουλάχιστον κάποιοι συμβιβασμοί, προκειμένου να οικοδομηθεί οικειότητα στη σχέση. Εάν το άλλο πρόσωπο βάζει πάντα εμπόδια και δεν δίνει όλη του την αγάπη, αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι που δείχνει ότι η σχέση σας δεν λειτουργεί σωστά.

Μια καλή σχέση απαιτεί καλή επικοινωνία, εμπιστοσύνη, ενσυναίσθηση και σεξουαλική συμβατότητα εκ μέρους και των δύο μερών, μεταξύ πολλών άλλων παραγόντων. Εάν αισθάνεστε συνεχώς ότι κάτι δεν είναι σωστό στο γάμο ή τη σχέση σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να φτάσετε στο κάτω μέρος του προβλήματος με το σύντροφό σας.

Όλοι έχουμε πολύ ιδεαλιστικές αντιλήψεις για τη ρομαντική αγάπη χάρη σε ταινίες και λογοτεχνία. Έχουμε όλοι ενσταλάξει με την παραμυθένια ιδέα ότι πρέπει να κάνεις οτιδήποτε για την αγάπη. Από αυτήν την άποψη, μια ιδανική σχέση πρέπει να αντέχει σε όλες τις αντιξοότητες, ακόμα και την απιστία.

Οι γυναίκες διδάχθηκαν, μέχρι τώρα τουλάχιστον, να διατηρήσουν τη σχέση τους με κάθε κόστος. Εάν μια σχέση είναι προβληματική, χρειάζεστε ανοιχτή και σαφή επικοινωνία. Ομοίως, ένας καλός θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τα ζευγάρια να αποκαταστήσουν τη συναισθηματική τους σύνδεση και να βάλουν τη σχέση τους στο σωστό δρόμο και πάλι.

Σημάδια ότι η σχέση σας δεν λειτουργεί
  1. Η/Ο σύντροφός σας διατηρεί μια φυσική απόσταση
  2. Καταλήγετε να διαφωνείτε για τα πάντα
  3. Ένα σημαντικό σημάδι αποστασιοποίησης στη σχέση είναι όταν δεν συμπεριλαμβάνεστε στα μελλοντικά σχέδια της/του συντρόφου σας
  4. Φοβάστε να μιλήσετε με τη/το σύντροφό σας ή να εκφράσετε πώς αισθάνεστε
  5. Η σχέση σας δεν λειτουργεί εάν έχετε χάσει τη σεξουαλική επιθυμία ο ένας για τον άλλονΠηγή: baby.gr