Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί συζητήθηκε στο Δ.Σ. της ΠΟΑΣΥ


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας
Συνεδρίασε χθες, 26 Ιουνίου 2019, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με αντικείμενο την ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ για τα αιτήματα που απασχολούν το συνδικαλιστικό μας κίνημα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και ειδικότερα για δυο σημαντικά ζητήματα που ανέκυψαν τις τελευταίες ημέρες και αφορούν α) τη στάση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Όγας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ απέναντι στο συνδικαλιστικό μας κίνημα και β) την πρωτοφανή απόπειρα της κυβέρνησης να βάλει «ταφόπλακα» στο εκπαιδευτικό σύστημα των αστυνομικών, δήθεν προωθώντας την αναβάθμισή του.

 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, αφού επεσήμανε τη σοβαρότητα της περιόδου που διανύουμε και το ενδεχόμενο αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων εν μέσω θέρους, ζήτησε να υπάρξει συνδικαλιστική εγρήγορση και ετοιμότητα, τονίζοντας επιπλέον ότι, η Ομοσπονδία έχει προβεί σε σειρά ενεργειών, μεταξύ άλλων και για τη χορήγηση του εκλογικού επιδόματος, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία.

 

Στη συνέχεια ζήτησε από το σώμα, να τοποθετηθεί και να αποφασίσει αν εγκρίνει την πρόταση που καταθέτει στο Δ.Σ. για δημόσια καταδίκη των ενεργειών και των αποφάσεων της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας που αφορούν τα δυο προαναφερθέντα ζητήματα και ειδικότερα, όσα υποστηρίχθηκαν με ανήθικο και απαράδεκτο τρόπο από την κα Υπουργό σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, το Σάββατο 22-6-19, αφενός οικειοποιώντας αποφάσεις προκατόχων της είτε παρουσιάζοντας ως δικό της ανύπαρκτο κυβερνητικό έργο. Το χειρότερο όμως όλων, ότι επιτέθηκε στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, λέγοντας ότι επί σειρά ετών χρησιμοποιήθηκαν πολλοί συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι από κυβερνήσεις ή ότι συνδικαλιστές κάνουν δηλώσεις με φασιστική θρασύτητα, υπονοώντας τη γνωστή τοποθέτηση του προέδρου της ΕΑΥ Αθηνών με αφορμή τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, δήλωση που παρερμηνεύτηκε είτε σκοπίμως διαστρεβλώθηκε με τη μέθοδο της «κοπτοραπτικής».

 

Επίσης ότι, η κα Υπουργός, αντί να περιοριστεί στα υπηρεσιακά της καθήκοντα ενόψει των εθνικών εκλογών, έχει μετατρέψει το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου σε προεκλογικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα διακινώντας τα Δελτίου Τύπου που εκδίδει, σε όλο το αστυνομικό προσωπικό, γεγονός που μας αφορά όλους τόσο ως αστυνομικούς όσο και ως συνδικαλιστικό κίνημα και γι΄ αυτό οφείλουμε να δώσουμε τη δέουσα απάντηση.

 

Σε ό,τι αφορά κατ’ αρχάς τα περί φασισμού, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε και να επισημάνουμε ότι ως Ομοσπονδία, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε απέναντι στο φασιστικό μόρφωμα και διαχωρίσαμε τη θέση μας είτε με δημόσιες ανακοινώσεις είτε αποχωρώντας από εκδηλώσεις, στις οποίες άλλοι συμμετείχαν πλάι - πλάι.

 

Στην ίδια συνέντευξη όμως, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Όλγα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ αντί να απαντήσει επί όλων των ζεόντων προβλημάτων, για τα οποία αγωνιζόμαστε και δεν έχει επιλύσει κατά τη διάρκεια της δικής της υπουργίας, εκμεταλλεύτηκε την αγωνία μας και το χρόνιο αίτημά μας για την ανωτατοποίηση της αστυνομικής εκπαίδευσης και θριαμβολόγησε ότι δήθεν πέτυχε την επίλυσή του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσίασε ως θετική εξέλιξη την απόπειρα ένταξης της Σχολής Αστυφυλάκων στο επίπεδο 5 (ΤΕΙ) και όχι στο επίπεδο 6 (ΑΕΙ) όπως παγίως ζητούσαμε και είχαμε αποσπάσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας ότι δηλαδή προς αυτήν την κατεύθυνση επρόκειτο να υπάρξει νομοθέτηση, σε συνεργασία και με το υπουργείο Παιδείας και τον αρμόδιο υπουργό κ. Κώστα ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ. Αντ’ αυτού, και χωρίς διαβούλευση, εντελώς αιφνιδιαστικά, στο παρά πέντε των εθνικών εκλογών, πληροφορηθήκαμε ότι η κα Υπουργός προώθησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο προεδρικού διατάγματος με αποσπασματικές ρυθμίσεις που ευτυχώς κρίθηκαν αντισυνταγματικές και άρα «σωτήριες» στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, διότι αν είχε εγκριθεί η θεσμοθέτησή τους, το όνειρο των εκ πανελληνίων εξετάσεων νέων αστυνομικών για επαγγελματική καταξίωση πανεπιστημιακού επιπέδου και αντίστοιχη μισθολογική αποκατάσταση, θα έσβησε άδοξα και με ό,τι αυτό θα συνεπαγόταν για τον αστυνομικό θεσμό, το επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την αποτελεσματικότητα της αστυνομίας.

 

Για την Ομοσπονδία μας, όλη αυτή η μεθόδευση δεν εγείρει ερωτηματικά μόνο για τις αποφάσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας αλλά και για τη θέση των Αξιωματικών, που οφείλουν να τοποθετηθούν αν συμφωνούν με την υποβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων.

 

Υπενθυμίζουμε στην κα Υπουργό αυτά που γνωρίζει αλλά παρασιωπά για προφανείς προεκλογικούς λόγους:

 

Αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα και για ένα υγιές - ακηδεμόνευτο και ακομμάτιστο συνδικαλιστικό κίνημα, για γενναίες προσλήψεις αστυφυλάκων μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, για την αναβάθμιση των Αστυνομικών Σχολών, για την αναγνώριση-θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του αστυνομικού επαγγέλματος, για τον πλήρη σεβασμό στις αποφάσεις του ΣτΕ που τελεσίδικα έχουν αποφανθεί για επιστροφή των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, για τη θεσμοθέτηση της απαλλαγής της Αστυνομίας από τα μέτρα ασφαλείας εντός των αγωνιστικών χώρων, για τη διεύρυνση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΜΤΣ με τη συμμετοχή εκπροσώπου της Ομοσπονδίας μας, για την καταβολή αξιοπρεπούς εκλογικής αποζημίωσης, για την καταβολή επιδόματος ΕΚΑΜ, για καθαριότητα στις αστυνομικές υπηρεσίες, ουσιαστικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας και τόσα άλλα που αναλυτικά διαλαμβάνονται στα ψηφίσματα και στις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

 

Αυτά τα γνωστά σε όλους αιτήματά μας, αποσιωπήθηκαν παραδόξως από την εν λόγω συνέντευξη της κας Υπουργού, ενώ αποτελούν για μας καθημερινό πεδίο καταγγελιών και διεκδικήσεων, σύμφωνα με τις καταστατικές μας αρχές και τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

 

Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης όλων αυτών, το ΔΣ αποφάσισε να καταγγείλει τις μεθοδεύσεις και την πολιτική της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Όλγας ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ όσο και του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Αριστείδη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, διαβεβαιώνοντας τους συναδέλφους ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα συνεχίσει ανυποχώρητα να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά μας με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον τους και όχι τις προεκλογικές ανάγκες και σκοπιμότητες οιουδήποτε κόμματος.

 

 Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια