Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Να χορηγούνται οι ειδικές άδειες γέννησης και θανάτου και κατά την εκλογική περίοδο στο αστυνομικό προσωπικό- Του Δημήτρη Αντωνόπουλου

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Π.Δ.27/1986 παράγραφο 2, κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών , δεν χορηγούνται ή αναστέλλονται ήδη χορηγηθείσες άδειες εκτός των αναρρωτικών, των
αδειών κύησης και λοχείας και των ειδικών αδειών εξετάσεων. Ενώ όμως το άρθρο 10 του Π.Δ. 27/1986 τροποποιήθηκε με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 4 του άρθρου 24 Π.Δ. 75/2016 και περιλαμβάνει τόσο την άδεια διάρκειας τριών (3) ημερών, σε περίπτωση γέννησης τέκνου, όσο και την άδεια διάρκειας πέντε(5) ημερών, η οποία χορηγείται σε περίπτωση θανάτου συγγενικού προσώπου αστυνομικού έως β΄ βαθμού εξ αίματος ή έως και α΄ βαθμού εξ αγχιστείας, δεν υπάρχει σχετική μνεία των συγκεκριμένων αδειών στο άρθρο 12 του Π.Δ. 27/1986. Αυτό, με απλά λόγια σημαίνει ότι εάν η στιγμή επέλευσης του γεγονότος (γέννηση ή θάνατος) προκύψει εντός περιόδου Βουλευτικών Εκλογών, δεν προβλέπεται η λήψη των αντίστοιχων «διευκολυντικών» αδειών. Το δικαίωμα λήψης αυτών χάνεται μετά την έλευση δεκαπέντε (15) ημερών από το συμβάν.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι και η γονική άδεια (παρακολούθησης σχολικής επίδοσης τέκνου) και η φοιτητική άδεια που θεσμοθετήθηκε μετά το 1986 που αρχικά εκδόθηκε η διάταξη για την ανάκληση αδειών, προφανώς, πρέπει να χορηγούνται στην προεκλογική περίοδο λόγω της ιδιαιτερότητας τους και της μικρής, σχετικά, διάρκειας που έχουν.
Συμπερασματικά, καθώς οι ανωτέρω ειδικές άδειες δεν επιδέχονται ούτε αναβολής ούτε αναστολής, εκτός των υπολοίπων αδειών του άρθρου 12 του Π.Δ. 27/1986, πρέπει να προστεθούν σ’ αυτό και οι άδειες γέννησης και θανάτου, προκειμένου να χορηγούνται στο αστυνομικό προσωπικό και κατά την περίοδο των Βουλευτικών Εκλογών.

Δημήτρης ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αντιπρόσωπος ΠΟΑΣΥ
Μέλος ΕΚΑ Θεσσαλονίκης







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια