Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ: Μετέτρεψε σε «δεκανίκι» των ανώτερων Αξιωματικών την ΠΟΑΣΥ, ο Πρόεδρός της;

Ανακοίνωση τής ΕΝΑ - ΜΠΡΟΣΤΑ: Αγαπητοί Συνάδελφοι,
διαβάσαμε χθες την κοινή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας μας με την ΠΟΑΞΙΑ και στη συνέχεια
είδαμε διάφορες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, «επαναστατικού τύπου», όπου σε μια μάλιστα δίνεται η εντύπωση στον αναγνώστη ότι καλεί την ηγεσία σε παραίτηση.
Όλοι μας απορήσαμε μήπως κάτι πολύ σημαντικό και δυσμενές αποφασίστηκε για εμάς, τα μέλη της Ομοσπονδίας, που θίγει τα εργασιακά συμφέροντά μας, κάτι μη αναστρέψιμο.
Αναρωτηθήκαμε μήπως δεν θα πάρουμε τελικά τις οφειλόμενες νυχτερινές αποδοχές του Δεκεμβρίου, ή το εκλογικό, ή ετοιμάζεται κάποιο καινούργιο μισθολόγιο ακόμα χειρότερο από το προηγούμενο;
Σκεφτήκαμε ότι ίσως καταργηθούν Προεδρικά Διατάγματα που ισχύουν και διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα όπως το ωράριο εργασίας και το αμετάθετο.
Πλην όμως στη συνέχεια και προς έκπληξη όλων μας, διαπιστώσαμε ότι αυτή η «μικρή» επανάσταση μας δεν έλαβε χώρα για τίποτα άλλο, εκτός από τις μεταθέσεις των ανώτερων Αξιωματικών!
Εύλογο δεν είναι να αναρωτηθούμε, ποιος ο λόγος της μικρής επανάστασης του Προέδρου μας;
Οι εν λόγω θιγόμενοι-αν υπάρχουν, ανώτεροι Αξιωματικοί, έχουν τη δική τους Ένωση για να προασπίσει τα συμφέροντά τους, καθόσον δεν επιθυμούν να είναι στην ίδια Συνδικαλιστική Ένωση με εμάς, το υπόλοιπο προσωπικό(δεν θα το πούμε κατώτερο όπως το αποκαλούν μερικοί).
Τώρα για ποιο λόγο;.. ίσως τα εργασιακά τους συμφέροντα να είναι διαφορετικά από τα δικά μας!
Αλλά και πάλι, ας θεωρήσουμε ότι μια αμοιβαία αλληλεγγύη οφείλουμε να τους την προσφέρουμε, καθόσον τουλάχιστον εργαζόμαστε στον ίδιο εργασιακό χώρο (σσ. μόνο που εμείς κάνουμε τη λάντζα και άλλος το αφεντικό),
αυτήν την επαναστατική διάθεση από τον Πρόεδρό μας, δεν την είδαμε ούτε όταν μας κατέβασαν τους μισθούς μας με το νέο μισθολόγιο, αν μη τι άλλο!
Κρατάμε από την περίφημη ανακοίνωση το κάτωθι σημείο:
«Δηλώνουμε λοιπόν ότι δεν θα γίνουμε συναυτουργοί της παρανομίας και της εξυπηρέτησης των «ημετέρων» με μια Ηγεσία, η οποία απέδειξε με τη στάση της, όχι μόνο τώρα αλλά πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ότι μόνο της μέλημα είναι η τακτοποίηση των «δικών τους παιδιών» και είναι ανεπαρκής για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.»
και συμπεραίνουμε ότι προφανώς οι εκπρόσωποί μας, δεν θα συμμετάσχουν στο εν λόγω Συμβούλιο μεταθέσεων, αλλά και το γεγονός ότι οι βαριές αυτές κατηγορίες θα πρέπει να έχουν ανάλογες αποδείξεις και προφανώς θα έχουν συνοδευτεί στο πρόσφατο παρελθόν με ανάλογες ανακοινώσεις τις οποίες επιθυμούμε να αναδείξει ο επικεφαλής της Ομοσπονδίας μας.
Όμως εφόσον καταλήξαμε να απορούμε ποιο είναι το συμφέρον των μελών της Ομοσπονδίας μας και καθόσον γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει προηγούμενη Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ γι αυτή την κοινή ανακοίνωση ή για την αποχή του εκπρόσωπού μας από το Συμβούλιο μεταθέσεων, υποθέτουμε ότι είναι προσωπική επιλογή του Προέδρου μας.
Πρέπει λοιπόν  να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας, αν για δικούς του προσωπικούς λόγους μετέτρεψε την Ομοσπονδία μας σε «δεκανίκι» των ανώτερων Αξιωματικών  και αν είχε τη νομιμοποίηση να το πράξει, λαμβάνοντας νόμιμη εντολή από το αρμόδιο όργανο της, το Διοικητικό Συμβούλιο;
Εσύ συνάδελφε, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων συμφωνείς με τις τακτικές αυτές του Προέδρου και τον λόγο αυτής της σοβαρής σύγκρουσης με την ηγεσία;
Δυστυχώς για ορισμένους, ο λαϊκισμός, η απρέπεια και η αμετροέπεια συνδικαλισμός δεν είναι!
ΕΝΑ-ΜΠΡΟΣΤΑ




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια