Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μύλος με τα όρια ηλικίας των συμβασιούχων πυροσβεστών - Προσέλαβαν ... 65χρονους κι άφησαν απ' έξω 45χρονους

Παρατίθεται ενημέρωση από τον πρόεδρο πενταετών και συμβασιούχων πυροσβεστών, Κώστα Παπαντώνη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε πριν από λίγο  με το νομικό τμήμα του υπουργείου μας είπαν ότι εισηγήθηκαν θετικά στο να ρυθμιστεί το θέμα με υπουργική και να ανέβει το όριο ηλικίας όπως προβλέπει ο 39 38 άρθρο 3 άρθρο 15 παράγραφος 3 αυτή τη στιγμή το επεξεργάζεται η διευθύντρια της υπουργού σε συνεννόηση μας είπαν με το Αρχηγείο. 
 
Το πρόβλημα αυτήν την στιγμή συνάδελφοι είναι οτι μεταξύ διευθύντριας και αρχηγείου δεν παίρνει κάποιος το θέμα πάνω του.


Αναλυτικά τί είχε προηγηθεί

Mε Yπουργική φάντασμα και ασυνεννοησία Υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ και Αρχηγείου Π.Σ παραβλέποντας το Νόμο 3938/11 αλλά και σχετική τροπολογία πάνω στον ίδιο νόμο έβγαλαν λάθος Υπουργική με συνέπεια  να μην έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στις λίστες επιλαχόντων πενταετών, συμβασιούχοι πυροσβέστες με 10ετη εμπειρία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι πυροσβέστες είναι της ίδιας κατηγορίας με τους 800 που πριν ένα μήνα η κυβέρνηση έκανε 5ετης. 
 
Η  αιτία είναι ότι έβαλαν παρανόμως στην Υπουργική ανωτατο όριο ηλικίας έως  45 ετών που δεν προβλέπεται απο σχετική νομοθεσια. Ενώ οι 800 που έγιναν 5ετής είχαν όριο ηλικίας 64 ετών.Με την παραπάνω υπουργική φάντασμα καλύπτει θετικά το 30%των συναδέλφων ενώ το 70% μένει εκτός.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια