Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χειροπέδες σε απατεώνα με 6 εντάλματα και 42 καταδίκες


Έναν άνδρα 41 ετών, που έχει καταδικαστεί 42 φορές για απάτες σε συνολικά 149 χρόνια κάθειρξη, συνέλαβαν το πρωί της Πέμπτης στο Κορωπί τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας
Περιουσιακών Δικαιωμάτων.
Παρόλο που εκκρεμούσαν έξι εντάλματα σύλληψης σε βάρος του, οι αστυνομικοί σχημάτισαν και νέα για απάτη, καθώς -όπως προέκυψε από την έρευνά τους- από τον Νοέμβριο του 2018, έπειθε ανυποψίαστους πολίτες ότι μπορεί να τους εξασφαλίσει ηλεκτρικές-ηλεκτρονικές συσκευές σε χαμηλές τιμές. Τις συσκευές αγόραζε στην πραγματική τους αξία από διάφορες επιχειρήσεις και τις μεταπωλούσε στις χαμηλές τιμές που είχε υποσχεθεί.
Με αυτόν τον τρόπο εδραίωσε την αξιοπιστία του και έπεισε για την φερεγγυότητα της δραστηριότητάς του. 
Ο απατεώνας είχε και τρεις συνεργούς. Δύο 39χρονους και μία 38χρονη, η οποία και συνελήφθη.
Οι όλο και αυξανόμενοι υποψήφιοι αγοραστές προέβαιναν σε κατάθεση της προσφερόμενης από αυτόν χαμηλής τιμής, σε ατομικούς λογαριασμούς του έτερου 39χρονου ημεδαπού και της 38χρονης ημεδαπής. Με τον τρόπο αυτό εισέπραττε τις προκαταβολές των επόμενων υποψηφίων αγοραστών και κάλυπτε τη διαφορά μεταξύ αρχικής τιμής και χαμηλότερης προσφερόμενης τιμής των συσκευών(μέθοδος πυραμίδα).
Από τον μήνα Ιανουάριο του 2019 και μετά και ενώ είχε εισπράξει πλήθος προκαταβολών, διέκοψε την παράδοση των συσκευών που του είχαν παραγγείλει.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και από την ταυτοποίηση τριάντα εννέα (39) υποθέσεων εξαπάτησης πολιτών, στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, έχει πιστοποιηθεί η είσπραξη εκ μέρους του ποσού των -42.372,4- ευρώ.
Σημειώνεται ότι για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, στους λογαριασμούς των δύο (2) συνεργών του, κινήθηκε όγκος συναλλαγών συνολικού ύψους -230.000- ευρώ.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια