Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης έσωσε την κοινωνική γαλήνη 3 φορές - Απάντηση στους ασχημονούντες


Ο κ. Φραγκίσκος, σε αντίθεση με ότι επιτάσσει η θρησκευτική διαδικασία αναφοράς εκλιπόντες, για εμάς στο bloko.gr ήταν και θα παραμείνει ο κ. Φραγκίσκος, υπήρξε ένας
από τους κορυφαίους ποινικολόγους, αλλά και ένας υπέροχος άνθρωπος.

Για όλους όσοι δεν γνωρίζουν κι αποτελεί για εμάς μία μικρή ιστορική παρακαταθήκη για τη μνήμη, ήταν εκείνος που διαφύλαξε με προσωπικές επιλογές και κινήσεις την κοινωνική ειρήνη τουλάχιστον τρεις φορές.

Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά πρώην πολιτικοί επικεφαλής σε υπουργεία δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης, καθώς και διακεκριμένα πρώην και νυν στελέχη της αντιτρομοκρατικής. Το γνωρίζουμε πολύ καλά καθώς σε κάποιες περιπτώσεις υπήρξαμε διαμεσολαβητές.

Η τελευταία ήταν όταν με μία ανεξήγητα εξωφρενική απόφαση της εισαγγελίας, ο γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου Παίδων. Οι αντιδράσεις κι εστιάζουμε σ' αυτές του αντιεξουσιαστικού κινήματος, υπήρξαν εκρηκτικές και οι προθέσεις εμφανείς για μετατροπή της Αθήνας σε εκτεταμένο πεδίο μαχών. Η εισαγγελική ασχήμια, που έτυχε της καθολικής αποδοκιμασίας και των αξιωματιικών της αντιτρομοκρατικής, θεραπεύτηκε στο παρά πέντε, με παρέμβαση- διαμεσολάβηση του κ. Φραγκίσκου.

Μία άλλη διακεκριμένη στιγμή του υπήρξε η προσωπική παρέμβαση ως διαπραγματευτή της ΕΛΑΣ, στην περίπτωση της στάσης και ομηρίας σωφρονιστικών και επισκεπτών των φυλακών Κορυδαλλού, από μέλη της συνωμοσίας και τον Παναγιώτη Βλαστό. Κι εκεί έδωσε τη λύση ο κ. Φραγκίσκος καθώς μπήκε στο χώρου του επισκεπτηρίου, παρέλαβε το όπλο που είχε παραδοθεί σε κάποιον από τους δράστες κι έτσι έληξε η υπόθεση με αποτέλεσμα ν' αποτραπεί και πάλι τη τελευταία στιγμή ένα σπιράλ εξέγερσης στις φυλακές, αλλά και στους δρόμους.

Η τρίτη που εμείς τουλάχιστον γνωρίζουμε, ήταν μία εναλλακτική λύση που βρήκε και πρότεινε για τον τερματισμό της απεργίας πείνας του Νίκου Ρωμανού, που και πάλι λειτουργούσε ως εμπύρευμα για ανεξέλεγκτα έκρυθμες καταστάσεις.

Ο κ. Φραγκίσκος, δεν διέσωσε μόνο την κοινωνική ειρήνη. Απέτρεψε μεταξύ άλλων στην ουσία αναρίθμητους τραυματισμούς κι επιθέσεις κατά αστυνομικών, τους απάλλαξε από ανεξακρίβωτης κι ανυπολόγιστης διάρκειας ωρών και ημερών υπεραπασχόλησης μέσα σε σύννεφα καπνών και βροχής από μολότοφ, πέτρες κοκ.  

Οπότε... Μην ασχημονείτε.



του Γιώργου Καραϊβάζ








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια