Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το bloko.gr αποκαλύπτει το... Game of Thrones των καταστροφών – μέρος Β’

Συνεχίζοντας την έρευνά μας, παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος του "Το bloko.gr αποκαλύπτει το... Game of Thrones των καταστροφών": Επόμενο κουίζ. Τι σχέση έχει το πόρισμα της
Επιτροπής Γκολντάμερ με το υπο διαβούλευση σχέδιο νόμου; ΚΑΜΙΑ… Καμία;
«Στην έκθεση των 150 σελίδων αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών συμμετέχουν 45 συναρμόδιοι φορείς χωρίς όμως να μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Δασική Υπηρεσία που είναι τυπικά επιφορτισμένη με τον συντονιστικό ρόλο στον τομέα της πρόληψης αδυνατεί να εκτελέσει πλήρως τα καθήκοντα της λόγω νομικού κενού. Στον τομέα της κατάσβεσης η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, αλλά και εκεί δραστηριοποιούνται πολλοί φορείς, δεκαεπτά στον αριθμό, οι οποίοι υπάγονται σε έξι διαφορετικά υπουργεία και ασκούν 11 διαφορετικές αρμοδιότητες.» Πόρισμα Επιτροπής Γολντάμερ.
Διαβάζοντας το νέο σχέδιο νόμου διαπιστώνουμε ότι πράγματι η διαδικασία απλοποιείται τρομερά….. ένας Διοικητής, 5-6 συντονιστές και βάλε, όλοι οι φορείς, πρακτικά, πρωτόκολλα ….ούφ!  τόση απλοποίηση θα μπερδευτούμε στο τέλος από τον πολύ συντονισμό!  Ένα πράμα σαν το Game of Thrones άρχισε να γίνετε.
Διαβάζοντας το σχέδιο νόμου, κάτι μας θύμιζε, βρε τι μου θυμίζει έλεγε ο Γιώργος κι εμένα έλεγε ο Μανώλης…… και κάπου εδώ άρχισαν τα νεύρα μας μια ταλάντωση πασχαλιάτικα από εκείνες  που μυαλό και μάτια πάνε με 5000 στροφές το λεπτό.  
Αιτία ένα εμαιλ που έφθασε σε εμάς από έναν αναγνώστη. Ο αθεόφοβος μέτρησε σε ένα περιστατικό πόσοι συντονιστές θα χρειασθούν σε όλα τα επίπεδα.  Όταν είδαμε το νούμερο είπαμε αδύνατον.
Ξεκινήσαμε με χαρτί και μολύβι.  Αρθρο άρθρο, επίπεδο, επίπεδο, φορείς (έναν εκπρόσωπο στον καθένα άμα μας ξέφυγε και κάποιος συγγνώμη προκαταβολικά) και μας βγήκε ένα νούμερο κοντά στους 150!!!! Μπα λέμε λάθος θα είναι. Ξανά από την αρχή… Ο Τάκης παλιός συνεργάτης έχει μια μανία. Πήρε λοιπόν την πυρκαγιά στο Μάτι και άρχισε να μετράει Δήμους, Περιφέρειες, Κεντρική Διοίκηση, συντονιστές, επιτροπές …Μεγάλο Σάββατο τον αφήσαμε, Πρωτομαγιά τελείωσε μαζί με το μελάνι σε 3 στυλούς…. έκανε διάλλειμα και συνεχίζει, του μπήκε να μαζέψει και τις ΜΚΟ (ξερετε τώρα αυτές που δεν εμπιστευόμαστε, που καταγγέλουμε ) και συνεχίζει, μόλις τελειώσει θα σας ενημερώσουμε σχετικά.

Ειδικού Συνεργάτη





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια