Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έπεα πτερόεντα - του Κων/νου Τζέκη

Την ώρα αυτή που γράφονται αυτές οι λέξεις είναι Σάββατο και η τηλεόραση έχει ηρεμήσει αφού οι προεκλογικοί διάλογοι απαγορεύονται, ώστε κατά την εκλογική νομοθεσία, να μπορέσει ο λαός να
αποφασίσει ανεπηρέαστος για την εκλογή του κόμματος ή του προσώπου που επιθυμεί για μια τετραετία να κυβερνήσει τον τόπο.
Ύστερα από έναν μήνα που προηγήθηκε άκρατου λόγου και γιατί όχι ανεύθυνου, από ανθρώπους που αμφιβάλλω αν γνώριζαν ακόμα και το αντικείμενο του επαγγέλματός τους, πριν μπουν στην πολιτική. Τώρα, πόσοι από τους σεβαστούς υποψήφιους ασκούσαν επιτυχημένα επάγγελμα, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.
Αν συνοψίσουμε τα προβλήματα του τόπου, εθνικά, τοπικά κλπ θα πρέπει να τα κατατάξουμε στις εξής κατηγορίες. Πρόνοια, υγεία, παιδεία, ασφάλεια εξωτερική και εσωτερική, οικονομία,  εργασία, περιβάλλον, πολιτισμό, δικαιοσύνη  και άλλα λιγότερο ουσιώδη  για το γενικό καλό, χωρίς να αποκλείεται κάποιο επουσιώδες για τους άλλους να είναι κομβικό για μια περιοχή.
Προχωρώντας περαιτέρω θα περιμέναμε μια συζήτηση, έστω μια μόνο, για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο. Για τις ευχέρειες της Ε.Ε. για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την Κομισιόν, για τις προοπτικές που υπάρχουν για την γεωργία, την υγεία, την αλιεία, τα προϊόντα, το μεταναστευτικό αι ένα σωρό ακανθώδη προβλήματα. Μούγκα στη στρούγκα.
Η απορία μου, ίσως και πολλών άλλων είναι ότι δεν άκουσα ΚΑΝΕΝΑΝ να αναφέρεται έστω και για λίγο για τα παραπάνω αγαθά. Κυριολεκτικά κανέναν. Έτσι αγνοώ σαν ψηφοφόρος το πρόγραμμα κάποιου πολιτικού για το καθένα από τα παραπάνω και γενικά για μια ηθική, έξυπνη, προβλεπτική, ουσιώδη πολιτική.
Άκουσα ύβρεις και ρεβανσισμούς, αναμάσημα παλαιοκομματικών κορωνών με γλώσσα φτωχή και άχρωμη, που αντιπροσωπεύει τους φραπεδο-νεαρούς στις παραλίες.
Τελικά δεν περιμένω κανένα αποτέλεσμα εκλογών με ενδιαφέρον. "Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφθερος" έγραψε ο Καζαντζάκης. Γι' αυτό και δεν με ενδιαφέρει ποιός θα με Κυβερνήσει.

Τουλάχιστον να εκλέγονταν κανένας κουτός, κάτι θα έλεγε, αφού γεμίσαμε από εξυπνάκηδες.

Κωνσταντίνος Τζέκης





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια