Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ποιοι είναι οι παράγοντες για την απουσία ερωτικής επιθυμίας των ανδρών;



Πληθώρα ερευνών που έχουν γίνει κατά καιρούς αποδεικνύουν, πως η μειωμένη ερωτική επιθυμία ταλαιπωρεί σχεδόν ένα στα τρία ζευγάρια.

Το 33% τουλάχιστον των γυναικών και το 16% των ανδρών έχουν χαμηλή ή ανύπαρκτη λίμπιντο, γεγονός που υπονομεύει την ερωτική σχέση.

Πότε συμβαίνει;

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Human Nature», επισημαίνει πως οι γυναίκες χάνουν το ενδιαφέρον τους για σεξ όταν αρχίζουν να αισθάνονται ασφαλής μέσα σε μια σχέση. Όπως έδειξε η ίδια έρευνα μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, λιγότερο από το 50% των 30χρονων γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν συχνά σεξ με το σύντροφό τους.

Αντιθέτως, τα στοιχεία δεν έδειξαν να συμβαίνει κάτι αντίστοιχο με τους άνδρες, καθώς η ερωτική τους διάθεση παρέμεινε ανεπηρέαστη άσχετα με τη διάρκεια της σχέσης.

Τελικά τι φταίει;

Υπάρχουν πολλές αιτίες για τη χαμηλή ερωτική επιθυμία των ανδρών, από την καρδιοπάθεια και τη λήψη αντικαταθλιπτικών έως την κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης. Οι πιο συχνοί είναι:
  1. Οικονομική κρίση και η ανεργία: Και οι δύο αυτές αιτίες φαίνεται να έχουν καταρρακώσει την αυτοεκτίμηση πολλών ανδρών και επομένως το ενδιαφέρον τους για σεξ.
  2. Προβλήματα στη σχέση: Ο θυμός, η δυσφορία και η γενική έλλειψη ικανοποίησης από τη σχέση είναι ολέθρια για την ερωτική επιθυμία των ανδρών με το ταίρι τους.
  3. Ροζ ταινίες: Η υπερβολική ενασχόληση με τις ταινίες πορνό μπορεί να υπονομεύουν την ερωτική ζωή των ανδρών.


Πηγή: healthreport.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια