Αστυνομικοί της ΥΜΕΤ έσωσαν τη ζωή νεαρού που τραυματίστηκε σε συμπλοκή στην πλατεία Κουμουνδούρου


Το ΕΚΑ Αθηνών συγχαίρει τους αστυνομικούς και αναμένει κάτι ανάλογο να γίνει από Πολιτική και Φυσική Ηγεσία

ΠΡΑΞΗ ΖΩΗΣ"                    

 

Πριν από λίγες μέρες έγινε ένα γεγονός που χαίρεσαι να λες ότι είσαι ΜΑΧΙΜΟΣ Αστυνομικός, ο οποίο δεν το είχαμε αναφέρει επειδή περιμέναμε από την φυσική ή πολιτική ηγεσία να δείξει μια πράξη επιβράβευσης, η οποία δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα(αγνοείται) εκτός από τον διοικητή του ΤΜΕΤ. Ο σκοπός  διμοιρίας ΥΜΕΤ η οποία εκτελούσε υπηρεσία στην πλ. Κουμουνδούρου αντιλήφθηκε να γίνεται συμπλοκή εντός της πλατείας. Ταυτόχρονα ήρθε προς το μέρος του ένας Πακιστανός λέγοντας του "μαχαίρι, μαχαίρι" και πίσω από αυτόν έναν άλλος να κρατάει το χέρι του, που αιμορραγούσε...για την ακρίβεια είχε κόψιμο χεριού στην εσωτερική μεριά του καρπού, με αποτέλεσμα να έχει κοπεί ο τένοντας και η αρτηρία με αποτέλεσμα να πετάγεται το αίμα 30 πόντους μακριά. Άμεσα φώναξε τους συναδέλφους του, στο λεωφορείο, οι οποίοι έφεραν άμεσα το φαρμακείο ( το οποίο είναι ολοκληρωτικά με έξοδα της διμοιρίας)... Ευτυχώς στο φαρμακείο υπήρχε τουρνικέ από τα ακριβά, αξίας 30€ και άμεσα το χρησιμοποίησαν και σε δευτερόλεπτα σταμάτησαν την ακατάσχετη αιμορραγία, γιατί με το ρυθμό που έχανε αίμα κινδύνευε άμεσα η ζωή του.

 Με αυτή την ενέργεια τον κράτησαν σε καλή κατάσταση για 35 λεπτά μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, οι διασώστες του ΕΚΑΒ είπαν ότι το τουρνικέ τοποθετήθηκε τόσο πολύ σωστά  που ο Πακιστανός δεν θα έχανε ούτε την ζωή αλλά ούτε και το χέρι του.

Μια μεγάλη πράξη που έσωσε μια ανθρώπινη ζωή από αστυνομικούς που ακούν τα πάνδεινα και προσφέρουν οπότε τους δοθεί η ευκαιρία...Τι να πούμε τα συγχαρητήρια είναι πολύ λίγα...

ΕΚΑ ΑΘΗΝΩΝ.