Αναβλήθηκε για τις 15 Μαΐου η δίκη των επτά για τον θάνατο του 53χρονου καμεραμάν κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου

Για τις 15 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη των επτά ατόμων που κατηγορούνται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου εικονολήπτη στην Καλαμάτα, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα.
Οι επτά έχουν αφεθεί ελεύθεροι καθώς οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί είναι σε βαθμό πλημμελήματος.
Η δίκη διεξάγεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, όπως γράφει το peloponnisosnews.gr, ο 62χρονος καπετάνιος του μπουλουκιού του Αγίου Σίδερη διά του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αντώνη Κατσά, απέστειλε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο του εικονολήπτη στο σαϊτοπόλεμο:
«Είμαι συγκλονισμένος από τον θάνατο ενός συνανθρώπου μου με αυτό τον τραγικό τρόπο και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Επειδή την ζωή την πέρασα μέσα στα γιαπιά σαν οικοδόμος με σκληρή δουλειά και ιδρώτα για να μεγαλώσω τα παιδιά μου, έμαθα να σέβομαι την ζωή και την οικογένεια του κάθε ανθρώπου και με ντομπροσύνη να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου. Ετσι τώρα ως «καπετάνιος» του μπουλουκιού που μετείχε στο έθιμο του σαϊτοπόλεμου, εάν αποδειχθεί ότι έχω την παραμικρή ευθύνη για το τραγικό συμβάν, είμαι έτοιμος να την αναλάβω».
«Τέλος ο σαϊτοπόλεμος», λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας
Ο δήμαρχος που μετά το θάνατο του 53χρονου κατά την διάρκεια του σαϊτοπόλεμου είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, καθώς είχε αναφέρει πως το συγκεκριμένο έθιμο δεν θα κοπεί, μιας και βρίσκεται στο DNA των Μεσσήνιων. Οι αντιδράσεις τόσο της οικογένειας του θύματος, όσο και η δημόσια αποδοκιμασία του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, τον έκαναν τελικά να αλλάξει γνώμη.
«Κακοποιήθηκα, έγινα στόχος. Το σύνολο των δηλώσεών μου δεν παρουσιάστηκε. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο άνθρωπος είναι η πρωταρχική αξία. Μετά το θάνατο του Κώστα, δε μπορεί να είναι ίδια τα πράγματα και αν δεν αλλάξουν, είναι σαφές ότι το έθιμο αυτό δε μπορεί να συνεχιστεί. Σταματάει εδώ. Κανένα δημοτικό συμβούλιο δε θα δεχθεί θα συνεχίσει αυτή η ημινόμιμη κατάσταση σχετικά με το έθιμο αυτό, το οποίο κρατάει 200 ολόκληρα χρόνια», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στο One.