Κορυδαλλός – mafia: Προφυλακίστηκε η γυναίκα δικηγόρος, κρίνεται η τύχη του 65χρονου συναδέλφου της

Στις φυλακές θα οδηγηθεί η 45χρονη δικηγόρος που συνελήφθη για συμμετοχή στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, μετά από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτ. Νικόπουλου. Η δικηγόρος
είχε αναλάβει την υπεράσπιση του Αλβανού κακοποιού που φέρεται ως εγκέφαλος του κυκλώματος στο στάδιο της ανάκρισης για την υπόθεση της δολοφονίας του ποινικολόγου, Μιχ. Ζαφειρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρόνη δικηγόρος αρνείται την κατηγορία που της αποδίδεται.
Αυτή την ώρα, ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή βρίσκεται προκειμένου να απολογηθεί ο 65χρόνος δικηγόρος ο οποίος επίσης συνελήφθη με ένταλμα του κ. Νικόπουλου για συμμετοχή στο κύκλωμα.
Η απολογίες
Και για τους δύο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης, από τον εφέτη –  ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, Ευτ. Νικόπουλο, για συμμετοχή στην αποκαλούμενη μαφία του Κορυδαλλού.
Στην ογκώδη δικογραφία της υπόθεσης, περιλαμβάνονται εκατοντάδες συνομιλίες καταγεγραμμένες σε ψηφιακή μορφή, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, σκιαγραφούν ξεκάθαρα τον ρόλο που είχαν οι συλληφθέντες δικηγόροι στο κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, όπου αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο έγκλειστος Αλβανός κακοποιός Κλοντιάν. Πρόκειται για τον έναν εκ των τριών κατηγορουμένων ως ηθικών αυτουργών της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017. Επίσης, καταλυτικό ρόλο για την έκδοση των ενταλμάτων που οδήγησαν στη σύλληψη των δύο δικηγόρων έπαιξε κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή μάρτυρας – κλειδί, ο οποίος εισέφερε σημαντικά στοιχεία. Εμβληματική θέση στην υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται 13 συνολικά πρόσωπα, έχει όμως κατά τις ίδιες πληροφορίες, και η δράση του 33χρονου ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στον Κορυδαλλό. Πρόκειται για το πρόσωπο που φέρεται να είχε προσφέρει καταφύγιο στους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, δηλαδή στους Ιμπραήμ Μπραχιμάι και Αλεξ Μάτα (σ.σ.: ο τελευταίος καταζητείται). Η έρευνα των Αρχών στο σπίτι του 33χρονου είχε αποκαλύψει την ύπαρξη οπλισμού, εκρηκτικών και αστυνομικών στολών. Μάλιστα, κατά πληροφορίες σκόπευε να ντυθεί αστυνομικός και κατά τη μεταγωγή του Κλοντιάν στην Ευελπίδων να τον βοηθήσει να αποδράσει.
Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των δυο συλληφθέντων δικηγόρων, το κατηγορητήριο φέρεται να τους εμφανίζει ακόμη και να χρηματοδοτούν μέλη της μαφίας των φυλακών ή και να τους προσφέρουν βοήθεια ώστε να βρουν νομικούς παραστάτες στις δίκες τους. Ειδικότερα, η εμπλοκή του 65χρονου δικηγόρου, την οποία ο ίδιος αρνείται, προκύπτει από τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε, μεταξύ άλλων, με τον Λεκοτσάι. Μάλιστα, σε μία από αυτές ο συλληφθείς δικηγόρος συζητά με τον Λεκοτσάι με αντικείμενο να βρεθεί τρόπος ώστε να σταλούν στην Αλβανία τα πτώματα του ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή από τον Ιμπραήμ Μπραχιμάι, αλλά και του 33χρονου που βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο διάλογος
«Λεκοτσάι: Μπορούμε να βρούμε κανένα φράγκο να στείλουμε το πτώμα στην Αλβανία;
Αντωνόπουλος: Θα κοιτάξω.
Λεκοτσάι: Κι εγώ θα κοιτάξω. Μίλα όμως και με τον άλλον δικηγόρο μήπως μας βοηθήσει γιατί 2.600 ευρώ κάνει για να πάει το πτώμα στην Αλβανία. Είναι και 1.000 ευρώ να δώσουμε για τον Μ.. Να το παίξουμε λίγο τώρα με τον Μ. για να μην …ξέρεις εσύ.
Αντωνόπουλος: Θα δούμε, δεν σου υπόσχομαι τίποτε γι’ αυτό».
Εκβίαζαν τον Φλώρο
Βασικός μάρτυρας, στην υπό εξέλιξη έρευνα για τη μαφία του Κορυδαλλού, είναι ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών για την υπόθεση της Energa. Στη δίκη μάλιστα αυτή, τον Φλώρο είχε εκπροσωπήσει ως δικηγόρος, ο αδικοχαμένος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Ο έγκλειστος επιχειρηματίας είχε περιγράψει ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ένα απίστευτο σκηνικό εκβιασμού που είχε στηθεί γύρω του, με τη συμμετοχή, όπως είπε, γνωστών δικηγόρων της Αθήνας, με στόχο να του αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μάλιστα, την περασμένη Παρασκευή έδωσε μαραθώνια κατάθεση στον κ. Νικόπουλο για το θέμα αυτό. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του φέρεται να αναφέρθηκε και πάλι στον εκβιασμό που δεχόταν, ειδικά για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συλληφθέντος δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Γ. Αντωνόπουλος, είχε δεχθεί ένοπλη επίθεση έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη το 2014. Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του, είχε κριθεί ένοχος ο Αριστείδης Φλώρος. Μάλιστα, το δικαστήριο του είχε επιβάλει κάθειρξη 13 ετών με αναστολή για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ως φυσικοί αυτουργοί της απόπειρας ανθρωποκτονίας του συλληφθέντος πλέον δικηγόρου, είχαν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες Ολντι Ντούτσε και Αρμπέρ Μπάκο.

_