Κάλεσμα της ΕΑΚΠ Βορείου Αιγαίου

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σας καλεί να ενισχύσετε με την παρουσία και τη συμμετοχή σας την ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης μας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Απριλίου και ώρα 18:30 στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. Μυτιλήνης.

Σας καλούμε να στηρίξετε τις προτάσεις μας για να οργανώσουμε τους αγώνες που είναι απαραίτητοι για να βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας μας αλλά και την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Σώματος προς όφελος της πυρασφάλειας της χώρας μας. Επίσης, να απαιτήσουμε από το προεδρείο της Ένωσης να υλοποιήσει επιτέλους τις αποφάσεις της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης για κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας, με βάση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη περιφέρεια μας.

Σε λίγες μέρες συνάδελφοι ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος χωρίς να έχει υλοποιηθεί καμία απόφαση για κινητοποίηση, παρόλο που οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης είναι δεσμευτικές για το Διοικητικό Συμβούλιο και παρόλο που και οι ίδιοι που αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. τις ψήφισαν. Το αποτέλεσμα είναι τα προβλήματα όχι μόνο να παραμένουν, αλλά και να διογκώνονται αφού καμία μέχρι τώρα κυβέρνηση και φυσική ηγεσία δεν έχει βρει αντίσταση στα μέτρα που περνούν εις βάρος μας. Ήδη ετοιμάζεται και νέα αντιδραστικότερη αλλαγή στον κανονισμό μεταθέσεων, καθώς έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση η δημιουργία « ειδικού μηχανοκίνητου τμήματος » με έδρα την Αθήνα και ευθύνη για όλη την επικράτεια.

Συνάδελφοι

Όταν η χρηματοδότηση για το Π.Σ. παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες σε προσωπικό, σε εξοπλισμό και μέσα και η κυβέρνηση επαφίεται στις δωρεές και την « φιλανθρωπία » επιχειρηματικών ομίλων, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αν δεν πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, πάλι εμείς θα πληρώσουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του Σώματος, είτε με συνεχείς μετακινήσεις για να μπαλώνονται τα κενά, είτε  δουλεύοντας πάλι χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό, με εξαντλητικά ωράρια.

Συνάδελφοι, η μόνη ελπίδα για να λυθούν τα χρόνια εργασιακά προβλήματα και να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας είναι η δική μας  αγωνιστική δράση.

Όλοι στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης το Σάββατο 13 Απριλίου.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ