Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι διατροφικές συνήθειές μας που επηρεάζουν τη λίμπιντο



Διάφορες παράμετροι επηρεάζουν τη σεξουαλική διάθεση και των δύο φύλων.

Τέτοιοι παράμετροι μπορεί να είναι, για παράδειγμα, τα επίπεδα των ορμονών, η επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων του νευρικού συστήματος και η κυκλοφορία του αίματος.

Ωστόσο, ρόλο-κλειδί παίζει και η διατροφή. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποιες διατροφικές συνήθειες που επηρεάζουν την ανδρική και γυναικεία λίμπιντο. Δείτε κάποιες από αυτές…

Βιταμίνη Ε

Η έλλειψη της βιταμίνης Ε συνδέεται με κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικής δυσλειτουργίας, ενώ, από την άλλη πλευρά, η επαρκής πρόσληψή της είναι απαραίτητη για τη σύνθεση και την απελευθέρωση της τεστοστερόνης. Τροφές πλούσιες στη βιταμίνη αυτή είναι μεταξύ άλλων οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, το αβοκάντο, το μάνγκο και το ακτινίδιο.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ προκαλεί την ισχυρή κατασταλτική επίδρασή του στο νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα τελικά να πλήττει τη λίμπιντο. Καλό θα είναι, λοιπόν, να καταναλώνεται με μέτρο.

Τροφές με σίδηρο

Η έλλειψη σιδήρου στον οργανισμό μπορεί να προκαλέσει πεσμένη λίμπιντο. Οι ιδανικές τροφές για να καλύψετε τις ανάγκες του οργανισμού σας σε σίδηρο είναι το συκώτι, τα μύδια, η σόγια, οι φακές, τα ρεβίθια, το μπρόκολο και το σπανάκι.


Πηγή: baby.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια