Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το βίντεο της αστυνομίας και το ... εωράκαμεν τους ληστές - Θέσεις κι ενστάσεις

Υψηλού ρίσκου και με ισχυρές δόσεις γκροτέσκο το αυτοαναφορικό βίντεο της αστυνομίας για το Πάσχα με γκακ, βερτικάλ και αξελερέ, φαίνεται από τα σχόλια αστυνομικών στο bloko.gr ότι
δεν έγινε αποδεκτό από τα στελέχη του σώματος.

Πρόκειται περί αυτασαρκασμού ή περί εύληπτου- ευρηματικού μηνύματος; Σίγουρα όχι το πρώτο, καθώς προφανώς και η ηγεσία γνωρίζει ότι από το 1995 κι έκτοτε οι αστυνομικοί εισάγονται με πανελλαδικές και μάλιστα με υψηλό βαθμό δυσκολίας. 

Σε ποιον όμως επιχειρείται ν' αποτυπωθεί το μήνυμα, Στον αστυνομικό; Προφανώς όχι. Για τον πολίτη προορίζεται με την προσδοκία να θυμηθεί κάτι από τα μηνύματα που εμπεριέχονται ενόψει των Ημερών του Πάσχα. Και μόνο ως τέτοιο πρέπει να κριθεί.

Το βίντεο απ' όσα γνωρίζουμε, πέρασε από "ρεπεράζ" δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ προσκείμενων ή αντικείμενων της ηγεσίας, από τους οποίους κανείς δεν δήλωσε αντίθεση κι έτσι το ζενερίκ πήρε την έγκριση δημοσιοποίησης από τον κ. αρχηγό. Είναι θέσφατο η άποψη τους; Όχι αλλά κάτι γνωρίζουν από τους κώδικες επικοινωνίας ενός μηνύματος.

Πάντως, σε μία συζήτηση σχετική για το βίντεο με έμπειρο συνάδελφο, αφού πρώτα εξέφρασε την άποψη ότι βρίσκει καλό το βίντεο, στη συνέχεια πρόσθεσε ότι του θυμίζει την περιβόητη πλέον θρυλική έγγραφη αναφορά του ανθυπαστυνόμου Ιωάννη Πετράκη στις 7 Απριλίου του 1923, ύστερα από καταδίωξη ληστών οι οποίοι διέφυγαν !!!

Λαμπυριζούσης και σελαγιζούσης της σελήνης παρά λίμνην της Δοϊράνης εωράκαμεν τους ληστάς. Κράζων δε “σταθήτε ρε πούστηδες, γ.... το σταυρό σας” και απαντησάντων "Κλ... μας τα α....”, απέδρασαν.
 




24-petrakis






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια