Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί γίνεται επιτέλους στο Μεταγωγών - Κείμενο αστυνομικού


Διαβάστε το κείμενο που έστειλε αστυνομικός στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του bloko.gr

 

Καλημέρα στην συντακτική ομάδα του Bloko.

Είμαι Αστυνομικός στην Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής (απο δω και στο εξής ΔΜΔΑ) εδω και 7 χρόνια. Τέτοιο μπάχαλο πρώτη φορά στην ζωή μου βλέπω σε μια τόσο νευραλγική υπηρεσία. Καθημερινά όσοι υπηρετούν εκεί είναι κυριολεκτικά με το ένα πόδι μέσα στην φυλακή. Και η διοίκηση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου ότι όλα βαίνουν ομαλά. Ας μου πει κάποιος σε ποια Διεύθυνση σε όλη την ΓΑΔΑ κάνει Αξιωματικός Υπηρεσίας (το πιο δύσκολο και με τις περισσότερες ευθύνες πόστο) ΑΠΕΣΠΑΣΜΕΝΟΣ με δεκαήμερο; Απεσπασμένοι στις δικαστικές αίθουσες, στο πόστο του ΑΞ/ΥΠ, στα κρατητήρια, επικεφαλής σε μεταγωγές εκτός επαρχίας, πλήρωμα σε μεταγωγές εντός και εκτός Αθηνών, στην Γραμματεία και σε πολλά άλλα πόστα. Τελικά είναι Διεύθυνση γιατί μου δίνει την εντύπωση οτι πρόκειται για Αστυνομικό Σταθμό (ίσως σε Α.Σ. να είναι και περισσότεροι μόνιμοι). Και η αντιμετώπιση; Φυσιολογική θα κρίνει κάποιος απο την μεριά των απεσπασμένων  (και κατά την γνώμη μου). Ελεύθερος Υπηρεσίας. Γιατί να μην γίνει; Δεν είναι υποχρεωμένος ο καθείς που έρχεται να βγάλει την δουλειά μιας Διεύθυνσης που προφανώς εγκαταλείφθηκε ΣΚΟΠΙΜΩΣ απο την ηγεσία. Και το αποτέλεσμα; Μεταγωγές (κυρίως σε νησιά) να μην εκτελούνται και να "μπουκώνουν" τα Τμήματα Ασφαλείας με κρατουμένους. Και τότε αναλαμβάνει δράση και η ΠΟΑΣΥ που εννοείται ότι πληρώνεται απο τα μέλη της να βοηθά συνδικαλιστικά τα μέλη της. Με το να οξύνει περισσότερο το πρόβλημα "κόβοντας" τις αποσπάσεις με τις κινήσεις της απο την Διεύθυνση Αερολιμένα και από άλλες Διευθύνσεις της ΓΑΔΑ.

 Ως συνέπεια να "κόβονται" οι αποσπάσεις και σε άλλες υπηρεσίες και να δημιουργείται ένα χάος γενικά. Και εδώ είναι που παρεμβαίνει ο στρατηγός απο την ΓΑΔΑ (ήρθε και την 03/04/2019 αλλά μάλλον για βόλτα και να δοκιμάσει το φαγητό στην λέσχη δίπλα) και κάνει την μεγαλύτερη ζημιά και διατάσσει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να φύγει μεταγωγή για νησί εντός της βδομάδας με κρατουμένους αποκλειστικά απο Κορυδαλλό για να αδειάσουν τις Φυλακές. Για όλα τα άλλα ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ! Ούτε καν αναφορά! Όλα αυτά στην ΔΜΔΑ που απο το 2014 πασχίζει να βρει άτομα να εκτελεί τα καθήκοντα που έχει. Ευθύνη πέφτει και στην διοίκηση της ΔΜΔΑ που δεν ασχολείται με τίποτα. Πλέον μας κάνουν κουμάντο τα Τμήματα Μεταγωγών Δικαστηρίων της επαρχίας. Σε ποια Αστυνομία του κόσμου έχει ξαναγίνει αυτό! Κατώτερη ιεραρχικά υπηρεσία να διατάσσει τι θα κάνει ανώτερη ιεραρχικά υπηρεσία! Και η κατρακύλα δεν έχει τελειωμό. Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως και είναι λες και έχουμε εργασιακό μεσαίωνα. Υπηρεσία θα μάθεις μετά τις 19:00 και αν είσαι τυχερός και πιάσεις γραμμή γιατί και ο ΑΞ/ΥΠ δυο χέρια έχει. Και αφού μάθεις ότι είσαι κρατητήρια την επομένη αποφασίζεις ποια ρούχα θα θυσιάσεις γιατί μετά την βάρδια στα κρατητήρια της ΔΜΔΑ θα έχεις κολλήσει οτιδήποτε υπάρχει σαν βρωμιά και αρρώστια στον κόσμο. Σκουπίδια βουνό, κατσαρίδες, κουνούπια, κοριοί, δυσωδία είναι λίγα απο τα στοιχεία που συνθέτουν την κατάσταση που επικρατεί. Και λες άντε να κάνω τον καθαριστή μαζί με τον κρατούμενο που θα φιλοτιμηθεί να βοηθήσει (γιατί και αυτοί άνθρωποι είναι παρά τα εγκλήματα που έχουν ή δεν έχουν διαπράξει). Πας στην Διαχείριση και αρνούνται να δώσουν υλικά λες και τα έχουν πληρωμένα απο την τσέπη τους! Σακούλες σκουπιδιών αναγκάζεται να φέρει κάποιος που υπηρετεί μόνιμα στην ΔΜΔΑ για να σώσει κάπως την κατάσταση. Και έστω ότι δεν είσαι κρατητήρια και είσαι μεταγωγή σε δικαστήρια ή εκτός Αθηνών. Παίρνεις τηλέφωνο τον προσωπικό σου ασφαλιστή και τον δικηγόρο σου. Ο μεν ένας να σου φτιάξει επειγόντως ασφάλεια ζωής ο δε άλλος να συντάξει διαθήκη για την οικογένεια σου. Γιατί θα ταξιδέψεις ΑΘήνα - Θεσσαλονίκη με μια κλούβα που δεν έχει ούτε τα απολύτως απαραίτητα να κυκλοφορεί με ασφάλεια στον δρόμο. Εννοείται για εντός Αθηνών μετακινήσεις κλουβάκια και περιπολικά είναι είδος πολυτελείας και καθημερινός αγώνας επιβίωσης να βρεις ένα διαθέσιμο για να κάνεις αυτά που πρέπει. Οδηγοί καθημερινά με τα τηλέφωνα στο χέρι να μάθουν ποιος έχει το τάδε κλουβάκι χρεωμένο ώστε μόλις επιστρέψει στην έδρα της ΔΜΔΑ να το πάρει για να κάνει το δικό του έργο σε όλη αυτή την τραγωδία. Και μέσα σε όλο αυτό τον κακό χαμό η διοίκηση ασχολείται με ότι ηλιθιότητα θα υπάρχει απλά για να σου πει ότι είναι απασχολημένη. Ασχολούνται πχ με το αν δουλεύει το τάδε όχημα γιατί βρήκαν μια αναφορά που γράφτηκε πριν πόσο καιρό και προσπαθούν με αυτήν την αναφορά να βγάλουν μήνα δουλεύοντας πάνω σε αυτό για να σου πουν μετά το αποτέλεσμα (το οποίο είναι εμφανές πριν ακόμα φτάσει η αναφορά στην γραμματεία) και να δικαιολογήσουν την αδιαφορία τους.

Γενικά η όλη κατάσταση είναι επικίνδυνη στην ΔΜΔΑ. Ας είναι καλά η καρέκλα του στρατηγού που ήρθε (γιατί μόνο για αυτό ενδιαφέρονται), ο επόμενος βαθμός του διοικητή (γιατί για αυτό τρέχει να κανονίσει πλέον) και στα παπάκια τους οι κατώτεροι. Αυτοί άλλωστε είναι και οι βλάκες που θα εργαστούν. Μην ξεχνάμε και τα πειθαρχικά που θα φάνε για τις λαμακίες τους (ήδη 3 άτομα τρέχουν απο το 2017) και το γεγονός ότι βρέθηκαν 2 κινητά μετά απο έφοδο στον κρατούμενο που υποτίθεται πρέπει να βρίσκεται στην απομόνωση σύμφωνα με την διάταξη του Εισαγγελέα (η ΔΜΔΑ δεν έχει κελί απομόνωσης και να ήθελε) και εμπλέκεται στην μαφία του Κορυδαλλού, ο οποίος έχει ελεύθερο επισκεπτήριο και τηλεόραση (αν δεν πιάσει λίγο μπουτάκι και δεν δει power of love πως θα βγει η μέρα) κατόπιν διαταγής του διοικητή για να μην μας προξενεί φασαρίες.

 

Και έχει και 'λλο ζουμί αν ψάξει κανείς περισσότερο (Εσωτερικών Υποθέσεων ακούς ή ασχολείσαι με το αν ο αστυφυλακάκος του πεζοδρομίου είπε σκόπια;)

 

Συγνώμμη για όλο το σεντόνι παραπάνω απλά για να μην έχουν αυταπάτες κάποιοι ότι θα τους ψηφίσουν στις εκλογές (ΠΟΑΣΥ ακούς;) ή θα τους καλύψουμε τις βρωμιές τους (Εισαγγελέα ακούς ή κοιμάσαι;)

 

Υ.Γ. Σε όσους βρήκαν το παραπάνω κείμενο προσβλητικό τον προκαλώ να κάτσει όχι παραπάνω απο μήνα στην ΔΜΔΑ να τα δεις ο ίδιος

 

 
 

 

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια