Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στην Γαλλία έχουν Δημοκρατία - Toυ Γεωργίου Παπαγεωργίου



Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία



Του Παπαγεωργίου Γεώργιου
Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Εκεί λοιπόν έχουν και ΜΑΤ, τα οποία στις τελευταίες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις των "Κίτρινων Γιλέκων", που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες πόλεις τις Γαλλίας κλήθηκαν να αποκαταστήσουν την Τάξη.

Ο πρόεδρος Μακρόν σε πρόσφατες δηλώσεις ανέφερε μεταξύ άλλων...: «Μία ακόμη φορά, η ακραία βία ήρθε να επιτεθεί στη Δημοκρατία, τους φύλακές της, τους εκπροσώπους της, τα σύμβολά της. Αυτοί που διαπράττουν αυτές τις ενέργειες ξεχνούν την καρδιά του πολιτικού συμφώνου μας. Η Δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Ο καθένας μας πρέπει να ξαναβρεί τις δυνάμεις του για να προωθήσει τη δημόσια συζήτηση και τον διάλογο».

Επίσης τα γαλλικά ΜΑΤ για να αντιμετωπίσουν τους ταραξίες χρησιμοποιούν δακρυγόνα, ειδικά οχήματα ρίψεως νερού, κατά πολλούς υπέρμετρη "νόμιμη" βία, κάνοντας δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Για το Γαλλικό Κράτος, τα πράγματα είναι ξεκαθαρισμένα και εκφράζονται μέσω του Πρώτου Πολίτη της χώρας με γνώμονα τις αξίες της Δημοκρατίας και την προστασία των δυνάμεων αυτών που καλούνται να προασπίσουν την Δημοκρατία, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Στην Ελλάδα από την άλλη, ακόμη προσπαθούμε να βρούμε μια φόρμουλα να συμφωνήσουμε στα βασικά.

Δεν θα αναφέρω καν ποια είναι αυτά διότι φρονώ πως τα "βασικά" για τον καθένα στην ελληνική πραγματικότητα διαφέρουν αναλόγως των συμφερόντων και της ιδεολογίας τους, φάσκοντας και αντιφάσκοντας με χαρακτηριστική ευκολία.

Και άριστα ίσως κάνουν και διαφέρουν διότι αυτό είναι το βασικότερο σε μια Δημοκρατία. Η έκφραση των διαφορετικών απόψεων και επιθυμιών.

Από την άλλη όμως, αφού έχουμε συμφωνήσει υποτίθεται σε κάποιους νόμους και κανόνες και από την στιγμή που αυτές οι δυνάμεις υπάρχουν και δεν έχουν καταργηθεί ακόμη, παρ’ όλες τις σκέψεις και τις επιθυμίες διαφόρων, ας συμφωνήσουμε ξεκάθαρα ότι ο ρόλος τους είναι συγκεκριμένος, τα μέσα που διαθέτουν συγκεκριμένα και η επιχειρησιακή τακτική, τουλάχιστον για την ελληνική πραγματικότητα, συγκεκριμένη.

Επίσης ας κατανοήσουν και ας παραδεχτούν επιτέλους όλοι, ότι τα ΜΑΤ στην Ελλάδα είναι ακομμάτιστα, και ότι οι διαχρονικές προσπάθειες καταλογισμού κομματικού ή ιδεολογικού προσήμου έπεφτε με μαθηματική ακρίβεια στο κενό της ωμής αλήθειας, βάση των ενεργειών και κυρίως εκ των αποτελεσμάτων.

Τα ΜΑΤ δεν έχουν χρώμα, τα ΜΑΤ δεν πετάνε τις ασπίδες για κανέναν και για τίποτα, (έχοντας μάλιστα κατηγορηθεί μανιωδώς ΚΑΙ γι' αυτό), μένοντας πιστοί στο δόγμα της τελευταίας γραμμής άμυνας της Δημοκρατίας μας, χωρίς ποτέ να ρωτάνε πόσοι είναι απέναντί τους ,αλλά πού...

Το έχουν αποδείξει πολλάκις σε χιλιάδες περιπτώσεις. Έχουν στοχοποιηθεί όσο καμία άλλη αστυνομική υπηρεσία στην Ελλάδα, υπομένοντας ύβρεις, προπηλακισμούς, σφοδρές οργανωμένες επιθέσεις, βαριές σωματικές βλάβες, δολοφονικές απόπειρες, νεκρούς...

Αυτοί εκεί όμως, στην πρώτη γραμμή επιμένουν να στηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση που έχει επιλέξει ο λαός, σχεδόν πεισματικά, παρ’ όλο που τα γνωστά σε όλους πλέον πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τους έχουν καταντήσει αν μη τι άλλο διαχρονικά αηδιαστικά..

Εδώ ακριβώς αρχίζει να χάνεται η μπάλα και δεν θα μπω καν στην διαδικασία να αναπαραγάγω θεωρίες, συνωμοσίες, ιδεοληψίες, προκαταλήψεις και άλλα τόσα που όλοι μας έχουμε αγανακτήσει να δεχόμαστε αδίκως, αφού ελάχιστες φορές μας δίνεται το βήμα να εξηγήσουμε ...τα ΒΑΣΙΚΑ.
Αν δεν είχαμε δε, κάθε τόσο και κάποιους σοβαρότατους τραυματισμούς συναδέλφων ίσως όλο αυτό το παιχνίδι, όπως έχω ξαναγράψει ,να ήτανε και διασκεδαστικό αφού θα γινότανε οι " δουλειές" όλων.

Οι δυνάμεις εξάλλου αυτές, έχουν από καιρό τώρα αποδεχθεί τον ρόλο τους.
Αυτό που δεν μπορούν όμως να δεχτούν είναι η εύκολη και αβίαστη διατύπωση πως για όλα τα δεινά αυτοί είναι οι φταίχτες.

Πόσο μάλλον να καταλήγουν στο 401 Στρ. Νοσοκομείο... κάνοντας το διαχρονικό αίτημα για δικιά μας πτέρυγα στο εν λόγω ίδρυμα, κάθε άλλο παρά αναγκαία και επιβεβλημένη πλέον!!!
Τουλάχιστον να έχουμε τον χώρο μας....

Μαύρο χιούμορ δεν λέω, αλλά αν κάποιοι αισθάνονται πως όλα έχουν σχεδιαστεί όμορφα και καλά, καταλήγοντας στο νοσοκομείο άνδρες και γυναίκες αστυνομικοί, αντί στην αγκαλιά των οικείων τους, χωρίς να μας προβληματίζει διόλου η ιδιότητα και το τι αντιπροσωπεύουν αυτά τα άτομα, τότε τι να πω...

Μάλλον έχω επηρεασθεί αρνητικά από την γαλλική νοοτροπία...

Ίσως μετά από τόσα χρόνια στο πεζοδρόμιο, πέντε- έξι αλλαγές κυβερνήσεων, μνημονίων, νομοσχεδίων , μπαχαλάκηδων και αγανακτισμένων κάθε είδους να έχω και εγώ αγανακτήσει και να μην λογίζω κ αλά τα ...βασικά.

Πάντως αν δεν αλλάξει κάτι σε εύλογο χρόνο στην εν γένει ελληνική πολιτική και κοινωνική ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ όσον αφορά την χρήση των δυνάμεων αυτών σε συνδυασμό με την δυναμική τους, στον συγκεκριμένο ρόλο που κατέχουν, εμπνέοντας τον ενδεδειγμένο ΣΕΒΑΣΜΟ στην ύπαρξη και την παρουσία τους, τότε νομοτελειακά όπως γίνεται παγκοσμίως, οι δυνάμεις αυτές είναι εξαναγκασμένες να τον επιβάλουν.

Είναι θέμα ΟΡΙΩΝ.

Και στην Δημοκρατία όλα έχουν ένα όριο.

Ας μάθει ο καθένας να τα σέβεται και να τα εκτιμά αναλόγως.

Είτε είναι πολίτης, είτε πολιτικός, είτε ΜΑΤατζής, είτε ακόμη και μπαχαλάκης...
Τουλάχιστον εμείς, ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα σταθούμε δίπλα στον κάθε συνάδελφο που θα χρειαστεί την οποιαδήποτε ηθική, ψυχική ή νομική συμπαράσταση, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας και όχι μόνο, ώστε να μην νιώθει απελπιστικά μόνος στις περιπτώσεις που αδίκως κατηγορείται, συκοφαντείται, διώκεται, λοιδορείται ή για κακή του τύχη τραυματίζεται ένεκα της υπηρεσίας.

Όποιος παρακολουθεί τα τεκταινόμενα γνωρίζει.

Οποιαδήποτε δε... ανομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική.

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια