Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Σπύρος Ξινογαλάς για την Υπηρεσία Ασύλου


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις εκδόθηκε

Του Ξυνογαλά Σπυρίδωνα

Αντιπροσώπου Ε.ΑΣ.Υ.Α. 

 

Τραγική παραμένει η κατάσταση στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μία απ’ αυτές εδρεύει στην οδό Π. Κανελλοπούλου αρ. 2 (δίπλα στο Υπουργείο μας) και στην οποία λαμβάνουν μέτρα τάξης καθημερινά συνάδελφοι του επιτελείου της Δ.Α.Ε.Α.

 

1. Οι συνθήκες υγιεινής είναι άθλιες και ανά πάσα στιγμή ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσής μας είτε από μεταδοτικές ασθένειες που μεταφέρουν οι αλλοδαποί, είτε από την παντελή έλλειψη καθαριότητας στους χώρους όπου αυτοί κινούνται.

 

2. Επιπρόσθετα από τα δεκάδες σπασμένα κάγκελα που βρίσκονται διάσπαρτα πλησίον αλλά και πέριξ του χώρου συγκέντρωσής τους, υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού ανά πάσα στιγμή.

 

3. Οι διαπληκτισμοί είναι καθημερινό φαινόμενο και για τα ζητήματα απειθαρχίας που προκύπτουν, συχνά καλείται σταθμός της Άμεσης Δράσης για να ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου.

 

4. Πολλές φορές, λόγω έλλειψης υπαλλήλων της προαναφερόμενης Υπηρεσίας προκειμένου να μην υπάρχει δυσλειτουργία στην ακολουθητέα διαδικασία, καλούνται οι συνάδελφοι να εκτελούν καθήκοντα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια