Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Για τη μετεγκατάσταση του Τμήματος Λευκού Πύργου - κείμενο αστυνομικού

Δημοσιεύουμε κείμενο αστυνομικού - αναγνώστη του bloko.gr: Πολλά λέγονται τελευταία για τη μετεγκατάσταση του Αστυνομικου Τμήματος Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης, διότι το κτήριο που
στεγάζει τωρα την Υπηρεσία στην οδό Αριστοτέλους είναι ιδιωτικών συμφερόντων και αποφάσισε να μεταβάλει τη χρήση του.
Τώρα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης ψάχνει να βρει νέο κτίριο για τη στέγαση και πολύ πλέον πιθανή λύση είναι αυτή της μεταφοράς του Αστυνομικου Τμήματος Λευκού Πύργου στην αρχή της οδού Μοναστηρίου στο πρώην κτίριο του πρώην ΟΠΑΔ Θεσσαλονίκης (περιοχή Αγίων Πάντων). Ενώ μεταξύ των λύσεων που προτείνονται είναι και το κτίριο της Διεύθυνσης Υγειονομικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης στην ίδια περιοχή ή το κτίριο της πρώην Υποδιευθυνσης Αλλοδαπων Θεσσαλονίκης στην οδό Πολυτεχνείου ή ακόμα και εντός του ΟΛΘ στο Λιμάνι της πόλης.
Ειναι σίγουρα πως δύο θέματα πρέπει να αναφερθούν συν τις άλλοις:
Α) Η απομάκρυνση του Αστυνομικου Τμήματος τάξης απο την πλατεία Αριστοτέλους θα επιδεινώσει το ήδη υπάρχων πολυ σοβαρό πρόβλημα εγκληματικότητας στην ευρύτερη περιοχή της Αριστοτέλους καθημερινά στην αγορά Βλάλη κλπ.
Β) Είναι πρωτάκουστο και από τις πολυ σπάνιες φορές που το ίδιο σε εδαφική αρμοδιότητα και ονομασία Αστυνομικό Τμημα να μην εδρεύει μαζί στο ίδιο κτίριο με το Τμήμα Ασφαλείας αφού το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης εδρεύει στην οδό Δωδεκανήσου κοντα στην περιοχή της Πλατείας Βαρδαρίου (καμία σχέση με την πλατεία Αριστοτέλους).
Σίγουρα θα πρεπει η ηγεσία της πόλης να ασχοληθεί πιο σοβαρά και συστηματικά με την εγκατάσταση και τη λειτουργία των Τμημάτων της Θεσσαλονίκης και ειδικά αυτής του Λευκού Πύργου αφού στην ουσία πρόκειται για έδρα πρώην τριών (3) Τμημάτων Τάξης και Ασφαλείας μετά τις συγχωνεύσεις συγχωνεύσεις του Αστυνομικου Καλλικράτη (Λευκού Πύργου, Πλατείας Δημοκρατίας και Ανω Πόλης-Αγίου Παύλου).
Ειναι σίγουρα ενα πολυ ενδιαφέρον θεμα και το Bloko θα ερευνήσει και θα ασχοληθεί πολυ με το συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί πολυ έντονα την Αστυνομία.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια