Καθιστική διαμαρτυρία από την Ομάδα Νέων Μάτι

Στις 23 Ιουλιου το 2018,παραβιαστηκε ένα απο τα σημαντικότερα δικαιώματα του δυτικου κοσμου..αυτό της δημοσιας ασφαλειας. Στις 5 Μαρτίου το 2019,δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ
στοιχεία από το εισαγγελικό πόρισμα για το Μάτι.Συμφωνα με αυτό,οι υπεύθυνοι της τραγωδίας κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος για κατά συρροή ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.
Στις 6 Μαρτίου το 2019,δημοσιεύθηκε το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα,το οποίο μέσα σε αλλά,προτείνει την κατάργηση παλαιότερης διάταξης,του άρθρου 94,γεγονός που οδηγεί στον περιορισμό της ποινής σε περιπτώσεις ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή(από 10 έτη φυλακισης σε 5έτη)
Η δημοκρατία πλέον κινδυνευει από τους σωτηρες της...
Στις 23 Μαρτίου το 2019,εμεις είμαστε εδώ,καθισμένοι σε μερος που βρέθηκαν νεκροί οι άνθρωποι μας....
οχι μόνο για τους δικους μας 100,αλλά για οποιονδήποτε άλλο θα μπορούσε να είναι στη θέση τους. Έχουμε το ανάστημα να υπερασπιστούμε την έννοια της Δημοκρατίας και να προστατεύσουμε άλλο ένα μεγιστο δικαίωμα..αυτό της Δικαιοσύνης.
Ζητάμε να μην αλλαξει το επιμαχο αρθρο του ποινικου κωδικα.
Ζητάμε οι υπαιτιοι της τραγωδίας να δικαστουν βασει των ποινών που ισχυαν την ημερα που διεπρξαν τα εγκληματα τους. Επιτρεψτε μας να μην χασουμε την πίστη μας στη δικαιοσυνη.
Δωστε μας την ελπίδα πως μπορούμε να ζησουμε σε ένα παρον που κανενας ανθρωπος,σε οποιαδήποτε γωνια αυτης της χωρας,δεν θα ξαναζησει την εγκαταλειψη και την απελπισια που βιωσαμε εμεις.
Δωστε μας ένα παρον που δεν προβοκαρει το μελλον μας.

Δεν ξεχνώ,
Ομάδα Νέων Μάτι
_