Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη φυλακή η μητέρα του βρέφους που κάηκε ζωντανό στην Βάρκιζα


 Στη φυλακή οδηγείται η 30χρονη, η οποία κατηγορείται ότι άφησε μόνο το 13 μηνών βρέφος της  με αποτέλεσμα να καεί ζωντανό.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να κριθεί η 30χρονη προφυλακιστέα. Σε βάρος της έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση και εμπρησμό από αμέλεια. Η 30χρονη υποστηρίζει ότι άφησε μόνο το κοριτσάκι, πιστεύοντας ότι θα το πρόσεχε ο οδηγός ταξί με τον οποίο είχε σχέση.

 

Η απολογία της 30χρονης

 

«Την Τετάρτη 27-2 ήθελα να βγω από το σπίτι. Θυμάμαι τις κινήσεις που έκανα σχεδόν μηχανικά κάθε φορά πριν φύγω. Τάισα το μωρό και το έβαλα να κοιμηθεί στο ειδικό καθισματάκι του, το οποίο τοποθέτησα πάνω στο κρεβάτι, αφού του είχα περάσει τους προστατευτικούς ιμάντες ώστε να μην κάνει απότομη κίνηση στον ύπνο του και πέσει. Την σόμπα την είχα συνεχώς αναμμένη στο υπνοδωμάτιο για να ζεσταίνεται αλλά χωρίς να ακουμπά κάπου, σε απόσταση από αντικείμενα, κλινοσκεπάσματα κλπ.»

 

Η 30χρονη, σύμφωνα, με πληροφορίες, είπε στην ανακρίτρια πως νόμιζε ότι ο σύντροφός της θα πήγαινε στο σπίτι να φροντίσει το παιδί. Όταν αντιλήφθηκε τις φλόγες κάλεσε την Πυροσβεστική.

 

«Mε την φτωχή και ανεπεξέργαστη σκέψη μου ήλπιζα πάντοτε ότι αυτή η αλληλουχία μαύρου στη ζωή μου  θα σταματούσε αλλά πλανεύτηκα Χάνω και την μονάκριβή μου κόρη. Το παιδί μου κάηκε επειδή εγώ προσπάθησα να το ζεστάνω. Δεν είχα την συγκρότηση να προβλέψω το αποτέλεσμα. Ασφαλώς παίρνω όλη την ευθύνη για αυτό που συνέβη».

 

Η νεαρή μητέρα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές περιέγραψε την δύσκολη ζωή της, ιδιαίτερα, αφότου πέθανε η θετή της μητέρα.

 

«Στην ηλικία των 17 ετών έμεινα παντελώς μόνη μου στη ζωή. Δύο φορές στην ηλικία εκείνη αποπειράθηκα να αυτοκτονήσω με κατανάλωση χαπιών και αλκοόλ. Νοσηλεύτηκα και τις 2 φορές και ξεπέρασα τον κίνδυνο».

 

Φέρεται, επίσης, να αναφέρθηκε στα παιδικά της χρόνια, λέγοντας πως από τα 11 της χρόνια υφίστατο καθημερινή κακοποίηση από τον σύντροφο της θετής της μητέρας.

 

Άτυχη στάθηκε και στις σχέσεις της: «Στην διάρκεια των σχέσεων αυτών έπεσα πολλές φορές θύμα σωματικής κακοποίησης ενώ η λεκτική και ψυχολογική βία είχε γίνει από νωρίς συνήθεια. Δομικό σχεδόν στοιχείο της ζωής και της προσωπικότητάς μου».

 

Σύμφωνα με τον συνήγορο της η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που θα πραγματοποιηθεί θα την οδηγήσει εκτός φυλακής.

 

Πηγή: ant1news.gr


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια